De Noorse voetbalvedette Erling Haaland.
Volledig scherm
PREMIUM
De Noorse voetbalvedette Erling Haaland. © Haaland: The Big Decision

Voetbalvedette Erling Haaland eet af en toe hart en lever, maar is dat wel zo gezond?

Geen steak of gehakt wanneer de Noorse voetbalvedette Erling Haaland naar de slager gaat. Dan komt de spits van Manchester City terug met het hart en de lever van de koe. Is orgaanvlees gezonder? Bevat het meer (en betere) voedingsstoffen dan gewoon vlees? Heeft het ook gunstige effecten voor wie géén topsporter is? En hoe maak je dat klaar, zo’n hart, lever en niertjes?

9 reacties

 • ringo van der pulst

  5 maanden geleden
  Mij is altijd wijs gemaakt dat gehakt veel orgaanvlees bevat opdat dat orgaanvlees anders eindigt als slachtafval omdat de vraag ernaar te klein is .
 • Vic Smeets

  5 maanden geleden
  Of het nu waar is of niet... Het is lekker.
 • jos meurrens

  5 maanden geleden
  Alhoewel lever geprijst wordt zijnde rijk aan ijzer, blijft het de vuilbak van het lichaam, koe of varken enz...Dit is het enige lichaamsdeel welk ik niet zal eten omdat h et allerhande vuiligheid bevat.
 • Tim Heye

  5 maanden geleden
  Dat is hetzelfde toen men zei dat je van hersenen te eten, slimmer kon worden. Het is inderdaad een geloof en geen feit.
 • Michel Jacobs

  5 maanden geleden
  Dergelijke nutritieve opvattingen vallen onder de noemer 'geloof', en over geloof kan je maar beter niet rationeel proberen te discussiëren, je komt gegarandeerd van een kale reis thuis. Mijn raad, wanneer iemand zijn - dikwijls merkwaardige- opvattingen over gezondheid, godsdienst, rare therapieën, samenzweringen of vliegende schotels begint te debiteren, geef hem gewoon gelijk en we blijven allemaal vrienden.
 1. INTERVIEW. Tessa Wullaert is op haar 30ste verjaardag nog lang niet klaar met voetballen: “Ik blijf spelen zolang ik ervan kan leven”
  PREMIUM
  2

  INTERVIEW. Tessa Wullaert is op haar 30ste verjaardag nog lang niet klaar met voetballen: “Ik blijf spelen zolang ik ervan kan leven”

  Natuurlijk wordt ze graag in de bloemen gezet. Winnaars worden graag gevierd. Toch triggert het meteen ook haar cassante kant. “Mathi (haar partner, red.) weet dat hij mij geen bloemen moet geven. Ik laat die toch maar doodgaan.” Daar sta je dan in een bloemenwinkel in Sittard. Voilà, Tessa Wullaert. Zondag 30 jaar jong en na dit seizoen 11 jaar profspeelster. “Ik ben altijd mezelf.”
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.