rv
Volledig scherm
© rv

Vincent Kompany in eerste interview als nieuwe coach Burnley: “Ik had nog aanbiedingen, maar vond nergens een avontuur zoals hier”

AnderlechtDe overgang van Vincent Kompany naar Burnley is rond. De Engelse club heeft de voormalige Anderlecht-coach vandaag officieel aangekondigd als de nieuwe T1. “Ik had nog enkele aanbiedingen van clubs die misschien wat aantrekkelijker lijken voor het grote publiek. Maar ik heb gekozen voor dit project omdat ik weet dat er ons na een moeilijke start een geweldige toekomst te wachten staat.”

15 reacties

 • JIMMY PLAS

  4 maanden geleden
  Veel succes Vincent, lijkt me een mooie start voor een carrière als trainer in the uk
 • eduard janssens

  4 maanden geleden
  Voor jaar uit is ligt hij buiten !
 • Pieter Janssens

  4 maanden geleden
  Iedere grote voetballer is bezig om zijn trainer licentie te behalen, wat gaan ze anders doen na hun 35e , werken in een fabriek of pakjes gaan bezorgen aan 1800€. Daar zijn deze mannen te goed voor..
 • Karel Bellen

  4 maanden geleden
  Is geen trapje lager, 2de klasse in Engeland is hetzelfde als 1ste klasse in België.
 • Wilfried Vanden Berg

  4 maanden geleden
  Weer een club die gaat degraderen. Nu gaat hij daar de pastoor uithangen
 1. Deel II. De emo-coach in toptrainer Diego Simeone: “Mijn dochter zegt dat ons gezin mijn leven moet zijn, niet het voetbal”
  PREMIUM
  Champions League
  1

  Deel II. De emo-coach in toptrainer Diego Simeone: “Mijn dochter zegt dat ons gezin mijn leven moet zijn, niet het voetbal”

  Een man die zich altijd in het zwart kleedt, is kwetsbaarder dan hij zich voordoet. Voor zijn bank gaat de Atlético-coach altijd als een bezetene tekeer, maar de Argentijnse macho spreekt ook graag met zijn hart. The Making of El Cholo, deel II. Thibaut Courtois en Yannick Carrasco hebben het van op de eerste rij meegemaakt. Hoe de emo-coach spelers met passionele speeches boven zichzelf uit doet stijgen. Hij gelooft in horoscopen. Hij heeft een turbulent liefdesleven achter de rug. En Simeone laat graag een traantje. “Hij zegt zelden: ‘Ik hou van jou’. Dat is zó moeilijk voor hem.”
 2. Bedrukte gezichten bij Anderlecht-spelers daags na pijnlijk verlies tegen Charleroi: “Hoeveel kansen heb je nog nodig om te scoren?”
  Play
  Jupiler Pro League
  24

  Bedrukte gezichten bij Anderlecht-spe­lers daags na pijnlijk verlies tegen Charleroi: “Hoeveel kansen heb je nog nodig om te scoren?”

  “Hoeveel kansen heb je nog nodig om een goal te maken?” Anderlecht-kapitein Hendrik Van Crombrugge vroeg het zich luidop af. Geen twijfels, maar frustraties overheersten gisteren in het Park na een pot die overliep van de offensieve onmondigheid. De bedrukte gezichten waarmee de spelers vanochtend aankwamen op Neerpede, bevestigen die frustraties alleen maar.
 3. Onze chef voetbal stelt vast dat Anderlecht dezer dagen een middenmoter is: “Dansen doet Felice Mazzu al langer niet meer”
  PREMIUM
  RSC Anderlecht
  29

  Onze chef voetbal stelt vast dat Anderlecht dezer dagen een middenmo­ter is: “Dansen doet Felice Mazzu al langer niet meer”

  Wanneer één beeld meer zegt dan duizend woorden. De droefenis was groot bij de Heilige Drievuldigheid van RSC Anderlecht na de 0-1-thuisnederlaag tegen Charleroi. Onze chef voetbal Niels Poissonnier analyseert het paars-witte treurspel en stelt vast dat Felice Mazzu (voorlopig) nog de nodige steun geniet. “Al straalt ook hij door de malaise een zekere tristesse uit - laat staan dat hij nog danst zoals vorig seizoen bij Union.”