Manchester United-iconen Gary Neville en Alex Ferguson zijn bijzonder kritisch voor de Super League.
Volledig scherm
Manchester United-iconen Gary Neville en Alex Ferguson zijn bijzonder kritisch voor de Super League. © AFP/Photo News

Vernietigende kritiek op Super League: “Ik walg ervan, neem die clubs al hun punten en geld af” - Ook KBVB niet opgezet met plannen

VoetbalTwaalf Europese topclubs zijn vannacht met hun plannen voor een Super League naar buiten gekomen. De zes grootmachten in Engeland bundelen daarvoor de krachten met de drie grootste clubs in Spanje en Italië. De kritiek op die ‘putsch’ is niet mals. Ook de KBVB verzet zich tegen het idee.

70 reacties

 • Koert Vynckier

  1 jaar geleden
  @Marc: Die vergelijking met de BeNeLiga gaat niet op. De Super Leaguers wilden in hun nationale competities blijven en daarnaast een eigen gesloten competitie spelen om te concurreren met de Champions League. BeNeLiga gaat over schaalvergroting ter vervanging van de nationale competitie met mogelijkheid om er naartoe te promoveren en eruit te degraderen naar de nationale competities. Er is niets gesloten aan de BeNeLiga. Promotie en degradatie op basis van sportieve resultaten.
 • kurt geerts

  1 jaar geleden
  Spelers idd verbieden om nog EK's en WK's te laten spelen. Clubs en spelers in kwestie al hun fiscale en andere voordelen afnemen (waardoor spelers plots veel meer belastingen moeten gaan betalen). En als blijkt dat na een paar jaar de super league een gedrochtje is de clubs opnieuw laten starten op het allerlaagste amateur niveau (dan duurt het meestal nog een jaartje of 10 voor ze terug in de hoogste afdelingen spelen)
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Zo een superliga zouden de media als TV en kranten moeten negeren. Dat is immers een privé club van 12 elitaire clubs die zichzelf boven de rest van de wereld verheffen om nog meer te graaien dan nu al het geval is.
 • freddy cardoen

  1 jaar geleden
  Laat de grote clubs maar gaan dus ook uit de nationale competities dan gaan de kleinere clubs terug de kans krijgen om de champ. l. te winnen .
 • Dirk jansens

  1 jaar geleden
  Hetzelfde spelletje dat club brugge speelt met hun BeNeliga ,de enige motivatie is geld.
 1. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.