AP
Volledig scherm
© AP

Veldbestormer die tijdens Portugal-Uruguay met regenboogvlag over veld liep, is weer vrijgelaten

De man die maandag tijdens de WK-wedstrijd Portugal-Uruguay het veld bestormde, is weer vrijgelaten. Hij wordt niet vervolgd en mag in Qatar blijven, volgens verscheidene bronnen. De 35-jarige Italiaan ging er vol voor tijdens zijn sprint op het voetbalveld: hij had én een regenboogvlag vast én hij droeg een T-shirt met de boodschappen “Save Ukraine” en “Respect for Iranian women”.

26 reacties

 • Sara Peeters

  2 maanden geleden
  Zoveel protest maar niemand word gehoord uiteindelijk. Blijft de oorlog in Oekraïne doorgaan, homofobie blijft bestaan. Irakese vrouwen worden elke dag opgepakt. Afghaanse vrouwen en kinderen zien af en er heerst armoede en extreme honger. Palestijnen leven onder bezetting van de Israëliërs niemand mag er in of uit. Oeigoeren worden in kampen gezet of vermoord door de Chinezen enz… wie doet er iets aan niemand!! En zoveel haat, afgunst en jaloezie tussen mensen. Wat een degoutante wereld.
 • Jef Vangheluwe

  2 maanden geleden
  Denk dat al die acties gewoon de keel uithangen van de meeste voetbal supporters... trouwens haalt toch niets uit.
 • Eric Servaes

  2 maanden geleden
  Die man verdient meer respect dan die Infantilo en zijn bende …
 • Gerry Cle

  2 maanden geleden
  Respect voor de boodschap maar niet voor zijn acties. Wil je respect voor de Iraanse vrouwen afdwingen moet je de voetballiefhebbers niet overtuigen maar de Iranese regering. De voetballiefhebbers zullen ook Oekraïne niet redden, dat kan alleen door Rusland te overtuigen om de oorlog te stoppen.
 • Koen Wauters

  2 maanden geleden
  respect voor die man
 1. De mens en methode achter Union-trainer Karel Geraerts, al 15 competitieduels op rij ongeslagen: “Ik vind niks moeilijk als coach”
  PREMIUM
  JUPILER PRO LEAGUE
  2

  De mens en methode achter Union-trai­ner Karel Geraerts, al 15 competitie­du­els op rij ongeslagen: “Ik vind niks moeilijk als coach”

  Karel Geraerts legt in zijn eerste jaar als hoofdcoach bij Union een verbluffend parcours af: nu al vijftien competitieduels op rij ongeslagen en nog actief in de beker en Europees. Een blik op de mens en methodiek van Geraerts, met ‘wysiwyg’ als handleiding: “Het zal ook eens minder gaan, maar daar ben ik niet bang voor.”
 2. “Bij ons in Liverpool telde hij zelfs de zaadjes in zijn eten”: de maniak in Mignolet, die “zélfs als bankzitter op het WK tot in de puntjes was voorbereid”
  PREMIUM

  “Bij ons in Liverpool telde hij zelfs de zaadjes in zijn eten”: de maniak in Mignolet, die “zélfs als bankzitter op het WK tot in de puntjes was voorbereid”

  Van Sint-Truiden tot in Noord-Engeland, van Merseyside tot in Knokke-Heist. Overal waar hij passeerde, liet-ie dezelfde onuitwisbare indruk na. Ingewijden over de controlefreak en perfectionist Simon Mignolet (34), de kersverse Gouden Schoen die nooit iets aan het toeval overlaat. “Ten tijde van Liverpool trokken we met de feestdagen altijd daarheen. Voor hem altijd een drukke voetbalperiode. Toen wij het feestmaal aan het voorbereiden waren, was Simon zijn zalm nauwkeurig aan het afwegen (grijnst). Opdat alles zeker zou kloppen.”