Fred Vanderbiest in discussie met Vadis Odjidja.
Volledig scherm
Fred Vanderbiest in discussie met Vadis Odjidja. © Photo News

Vanderbiest en advocaat Mary overwegen klacht wegens laster: “Als dit Yaremchuk was geweest, dan had Fred hetzelfde gezegd”

VoetbalSven Mary, de raadsman van Fred Vanderbiest, overweegt een klacht voor laster en eerroof uit te brengen na de rel die ontstaan is na de wedstrijd tussen AA Gent en KV Mechelen. Vanderbiest riep daarbij Gent-invaller Chinonso Emeka toe: “Heeft die geen eten gehad?” Niet racistisch bedoeld volgens de assistent-trainer van Mechelen, bij Gent tillen coach Hein Vanhaezebrouck en kapitein Vadis Odjidja wel zwaar aan het incident. Sven Mary: “Ik vraag: herhaal wat er gezegd is en als het enkel over die woorden gaat, dan lees ik daar nergens iets racistisch in.”

21 reacties

 • Rik Horemans

  2 jaar geleden
  Waarom neemt hij een top advocaat , gewoon omdat hij beseft dat die zijn vel moet redden en vooral zijn job in het voetbal
 • Sam Bedfort

  2 jaar geleden
  Dien maar een klacht in. Tegenwordig trekt men in elke situatie de racismekaart.
 • Willem Kempenaers

  2 jaar geleden
  Mensen die deze uitspaak ongepast vinden zijn net het probleem van deze tijd!!
 • Johny vanderlinden

  2 jaar geleden
  Direct een advocaat ter beschikking, Mr. Mary, we mogen zeker zijn, die gaat de eerste week weer veel op televisie komen maar oplossen, das iets anders.
 • Johan Swinnen

  2 jaar geleden
  dit is nog de enige manier dat Hein en Vadjida in de pers verschijnen , met flagrante leugens dus. Misschien is de enige waarheid dat Heintje zijn youngster veel te hard had opgenaaid voor zijn debuut. Met zoveel fouten op 5 minuutje niet normaal, oei is dit ook racistisch ? Een straf voor Gent lijkt mij terecht