Union kreeg na de zege over Standard zekerheid over een Europees ticket.
Volledig scherm
Union kreeg na de zege over Standard zekerheid over een Europees ticket. © Sebastien Smets / Photo News

Union zet record neer met Europese ‘comeback’ na bijna 58 jaar: “Maar play-offs laten nog geen euforie toe”

Belgisch voetbalUnion heeft als kampioen van de reguliere competitie een Europees ticket en nieuw record beet, met bijna 58 jaar als grootste tijdspanne ooit tussen twee Europese duels voor een club. Anders dan in 1964 tegen Juventus moet Union nu wel Europees uitwijken naar OHL en/of de Heizel, en dat hangt ook wat van Coldplay af.

6 reacties

 • Christiaan GOETHALS

  4 maanden geleden
  Heerlijk die play-offs, spanning voor de laatste 4 en nog eens spanning voor het kampioenschap. Mooi voor de ECHTE voetballiefhebber met wedstrijden op een iets hoger niveau
 • Jan Meerbergen

  4 maanden geleden
  Niet zeveren over de play-offs a.u.b. Club is er altijd tegen geweest, ge moet klagen met de andere clubs o.a. AA Gent. Daarom ben ik zeer tevreden dat die club naast de prijzen zal vallen.
 • MARC VAN BUGGENHOUT

  4 maanden geleden
  Union verdient de titel, Club Brugge totaal niet.
 • Jos Vannuffelen

  4 maanden geleden
  @ eric debanne, hoe vaak is het al gebeurd in het verleden dat de leider uit de reguliere competitie geen kampioen wordt? 3 keer denk ik , het zijn 3 extra thuismatchen (kassa kassa) voor de deelnemers en als puntje bij paaltje komt zal Union kampioen zijn.
 • eric debanne

  4 maanden geleden
  De play-offs zijn gewoon kompetitie vervalsing ...🙄...! Dit moet verdwijnen in de toekomst Hopelijk kan union toch die Titel pakken 👍...