Aleksander Ceferin.
Volledig scherm
Aleksander Ceferin. © Getty Images

UEFA-baas haalt stevig uit naar VAR: “Heb je een grote neus, dan sta je buitenspel”

VoetbalUEFA-president Aleksander Ceferin heeft stevig uitgehaald naar de VAR. De Sloveense baas van de Europese voetbalbond vindt het nog steeds onbegrijpelijk dat de Video Assistant Referee frustraties blijft opwekken bij fans, spelers en analytici. Een oplossing? “Bepaal een buitenspelmarge van tien of twintig centimeter.”

39 reacties

 • Ludo Bruggeman

  1 jaar geleden
  Mensen lees het artikel eens goed, het is de VAR die de lijntjes trekt om hun gelijk te halen indien ze zogezegd een buitenspel opmerken. Maar als het hun niet uitkomt trekken ze de lijn zodat het lijkt dat de bewuste speler buitenspel staat. Zo is RcGenk dit seizoen een paar keer bestolen 1 keer in de competitie en 1 keer in CL. En zo zijn er nog Clubs Cl. Brugge en Z.W en zo zijn er nog clubs dit seizoen met die fases waar duidelijk te zien is dat het geen buitenspel was en toch gefloten werd.
 • Herman Valaert

  1 jaar geleden
  Heb je een dik buikje sta je buitenspel - Nagels niet geknipt : buiten spel- uw haar vliegt buiten de lijn : buiten spel ...dergelijke dingen heeft de V.A.R. gezien - maar spelers die doodschoppen uitdelen-spelers die een vette por geven enz...dan slapen ze . Och , 't is vooral de grote ploegen die er goed mee zijn . De kleine ploegen dat regelt de scheids wel op zijn ééntje . da steekt toch zo nauw niet.
 • hugo wouters

  1 jaar geleden
  Terug naar de vorige regel: als beide spelers op één lijn staan altijd voordeel aan de aanvaller geven. En enkel met het lichaam rekening houdend, dus niet met een hand, voet of knie. Wat nu beslist wordt door de VAR is muggenzifterij en is altijd voer voor discussies.
 • Frederic Missant

  1 jaar geleden
  Weinig mensen hier die weten wat buitenspel is. Je kan buitenspel staan met alle lichaamsdelen waarmee je kan scoren. Niet met je arm of hand
 • Jack Hoeben

  1 jaar geleden
  Schaf de buitenspelvalregel af!Ofwel blijf je bij je man of laat je hem lopen.Heel simpel allemaal!Net als getrouwde koppeltjes!
 1. Verslagen Waasland-Beveren kan vanavond degraderen: “Kijken met bang hartje toe”
  Waasland-Beveren

  Verslagen Waas­land-Beveren kan vanavond degraderen: “Kijken met bang hartje toe”

  Waasland-Beveren en de degradatiestrijd: het zijn al jaren twee acteurs die ervoor zorgen dat de laatste weken van de competitie lijken op Hitchcock-thrillers. Indien Moeskroen vanavond tegen Antwerp een punt haalt, zien de Waaslanders van de film van het seizoen 2020-2021 al de aftiteling over het scherm rollen. Zelf stond het tegen Kortrijk op een helft van een goeie kans op ‘The Great Escape’, maar dezelfde fouten blijven de club op de Freethiel punten kosten.
 1. Gezien? Struikelende Elias Cobbaut werkt de bal weg met halve snoekduik
  Play
  Anderlecht
  1

  Gezien? Struikelen­de Elias Cobbaut werkt de bal weg met halve snoekduik

  9:33
 2. Kompany na zege tegen Club: "We hebben onze momenten benut"
  Play

  Kompany na zege tegen Club: "We hebben onze momenten benut"