Émile Mpenza speelde bij Schalke 04, maar zag een toptransfer naar Arsenal afspringen.
Volledig scherm
PREMIUM
Émile Mpenza speelde bij Schalke 04, maar zag een toptransfer naar Arsenal afspringen. © Photonews

TRANSFERSOAPS. Hoe Schalke de opmars van Mpenza fnuikte: “Als ik tien jaar later was geboren, had ik misschien bij Real of Barça kunnen zitten...”

VoetbalAls het van Arsène Wenger had afgehangen, dan had Émile Mpenza ooit voor Arsenal gevoetbald. Hij zat zelfs bij hem aan tafel. Ook Juventus wilde de Rode Duivel. Maar Schalke 04 gokte en uiteindelijk won niemand. Hoe een exorbitante vraagprijs ervoor zorgde dat de opmars van Mpenza gefnuikt werd, bespreken we in aflevering twee van onze reeks “transferdeals die álles hadden kunnen veranderen”. Mpenza blikt terug: “Ik had één van de Invincibles kunnen zijn.”

14 reacties

 • berlinde gosselin

  1 maand geleden
  Mpenza blijven zich beter voelen dan de andere . Er zijn er zoveel die voor hun in het buitenland hebben gespeeld en beter presteerde .
 • Erwin Hyndrikx

  1 maand geleden
  Emile Mpenza: indien de bal tussen palen was: meestal goal. Echter 99 keer op 100 hoog over of ernaast...
 • Guy Soetewey

  2 maanden geleden
  Blijven dromen beste
 • Nando Garcia Fernandez

  2 maanden geleden
  En als ik 20 jaar later geboren was hadden ze mij geen 5 jaar kunnenschorsen terwijl zij mijn ontslag gaven. Als als als
 • Patrick Rasschaert

  2 maanden geleden
  De broers waren zeer goed maar ze liepen ook naast hun schoenen en dachten als ze naar een grote club gingen ze automatisch een vedettenstatuut zouden hebben. Ze zijn snel terug met beide voeten op de grond terecht gekomen.
 1. “Kotsgroen” derde tenue van Manchester United lekt uit: “Ongeveer even gênant als het optreden tegen Brighton”
  Voetbal

  “Kotsgroen” derde tenue van Manchester United lekt uit: “Ongeveer even gênant als het optreden tegen Brighton”

  De supporters van Manchester United zijn woest. Niet alleen om de nederlaag op de openingsspeeldag tegen het Brighton van Leandro Trossard, ook om het derde truitje dat recentelijk uitlekte op sociale media. Dat heeft een limoengroene kleur. Al noemen sommige fans het “kotsgroen”. “Het tenue heeft de kleur van mijn gezicht tijdens de wedstrijd van zondag tegen Brighton”, klinkt het onder meer. Ook op de transferpolitiek komt er heel wat kritiek.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.