Mazzu en Ferrera.
Volledig scherm
Mazzu en Ferrera. © Photonews en Belga

Trainers 1B kritisch over integratie Club NXT: “Kinderen van vierde middelbaar zouden het in universiteit ook moeilijk hebben”

Belgisch voetbalHet experiment om de Club-beloften te integreren in 1B roept na tien speeldagen vragen op over het nut. Sportief weegt Club NXT licht. Andere 1B-trainers zijn kritisch: “Te snel willen gaan heeft geen zin”, zegt Emilio Ferrera (Seraing). “Reglementair is de competitie wat verstoord”, vindt Felice Mazzu (Union).

6 reacties

 • peter maas

  10 maanden geleden
  @Pieter Verhulst,Lierse Kempenzonen heeft ook een belofteploeg!Dat er meer ploegen zoals vroeger in die reeks zouden moeten komen is beter.Maar daar willen de grote ploegen (uit schrik) niets van weten.
 • Sabine Martin

  10 maanden geleden
  Is er misschien ook een andere oorzaak ? Het kan misschien liggen aan het feit dat Brugge gewoon geen degelijke jeugdopleiding heeft. Laat ons eerlijk zijn, zoals eerder deze week al vermeld in de krant, is het duidelijk dat Anderlecht dé ploeg is die het meeste talent heeft voortgebracht in België. Gevolgd door een uitstekende jeugdopleiding in Genk. Ook ploegen als Standard, Gent en KVM toonden in het verleden over degelijke jeugd te beschikken .. maar Club Brugge ?
 • Benny Coomans

  10 maanden geleden
  zou men dan van 1B niet gewoon een kopie maken van 1A met dezelfde clubs maar dan met jongeren, nu mag alleen Club Brugge dit, if heeft dit te maken met de invloed van Club Brugge
 • dirk claeys

  10 maanden geleden
  Enige oplossing voor Belgisch voetbal, jeugd ervaring opdoen, het talent is er maar te weinig kansen om te spelen, buitenlandse tweede keus spelers komen teveel aan bod  maar kunnen clubs dit betalen! Overleven tijdens corona, 
 • Steven Hams

  10 maanden geleden
  En toch zullen ze veel bijleren . Men leert niks bij door te winnen , integendeel.