De bloeiende Luikse staalindustrie met Cockerill Sambre wakkerde het vuur van FC Liégeois aan.
Volledig scherm
PREMIUM
De bloeiende Luikse staalindustrie met Cockerill Sambre wakkerde het vuur van FC Liégeois aan. © Photo News / Danny Gys

Titel gesmeed uit Luiks en Brits staal: vandaag exact 125 jaar geleden werd FC Liégeois eerste Belgische landskampioen

Belgisch voetbalClub Luik verzinkt al jaren in lagere regionen, maar blijft voor eeuwig de eerste Belgische landskampioen ooit. Die titel dateert vandaag van exact 125 jaar geleden: op 19 april 1896 kreeg FC Liégeois zekerheid. Wij flitsten ons even terug in de tijd.

0 reacties

 1. Vanhaezebrouck voor match 400: “Veranderd? Ik vecht niet meer tegen de bierkaai, ook al is de visie van de trainer misschien de juiste”
  Play
  AA Gent

  Vanhaeze­brou­ck voor match 400: “Veranderd? Ik vecht niet meer tegen de bierkaai, ook al is de visie van de trainer misschien de juiste”

  Hein Vanhaezebrouck staat voor twee mijlpalen. De wedstrijd op Standard is zijn vierhonderdste in eerste klasse én zijn honderdvijftigste met AA Gent. “Was ik er niet bewust een paar jaar uitgestapt, het waren er al meer geweest.” Ervaring verandert een mens, zelfs iemand met een overtuigde visie als Hein Vanhaezebrouck beseft dat ‘my way or the highway’ -mijn manier en niet anders- moeilijk door te duwen is in de voetbalwereld.
 1. Kijk hier naar de samenvatting van de openingstijdrit van de Giro
  Play

  Kijk hier naar de samenvat­ting van de openings­tijd­rit van de Giro

 2. De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achterstand in zo’n verkiezing”
  Play
  Voetbal

  De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achter­stand in zo’n verkiezing”

  8 mei