Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Tadej Pogacar, Ghana en Jan Smit: Nederlanders lachen zich nog eens kapot met ons competitieformat

VoetbalDe play-offs naderen met rasse schreden in de Jupiler Pro League. Een gelegenheid voor de Nederlanders om te spotten met het competitieformat van onze vaderlandse competitie. De Speld Sport, een satirisch online nieuwsmagazine, legt, in onderstaand filmpje, op geheel eigen wijze de werking van de Champions’ play-offs uit. 

20 reacties

 • Paul franck

  4 maanden geleden
  Geweldig !
 • Gerry Cle

  4 maanden geleden
  Beste Nederlandse vrienden, de playoffs dienen speciaal om de beste ploegen uit de competitie de kans te geven om kampioen te spelen. Door playoffs hebben op het eind van de competitie veel meer ploegen belang om nog voluit te gaan. De enige minpunten zijn de halvering van de punten en het feit dat het slechts de 4 beste ploegen zijn.
 • Robin Van Camp

  4 maanden geleden
  Dat is de pintjescompetietie in een notendop. De nagel op de kop slaan noemt zo iets.
 • Philippe De Naeyer

  4 maanden geleden
  Wat is er ingewikkeld aan een competitie met play offs? Trouwens ik heb nog nooit zo’n ludiek filmpje zien verschijnen over de NBA, waar al decennia lang met play offs gewerkt wordt en waar de behaalde voorsprong aan punten enkel wat thuis voordeel oplevert. Mag terug naar 6 ploegen, voor de rest goed systeem. Je krijgt er meer top matchen door en het brengt meer op door het tv geld.
 • jan jansen

  4 maanden geleden
  Ze hebben ook nog gelijk
 1. Niet bepaald slim: opgenaaide Vincent Janssen beukt tegenstander omver en mist heenmatch in Turkije
  Play
  Antwerp
  10

  Niet bepaald slim: opgenaaide Vincent Janssen beukt tegenstan­der omver en mist heenmatch in Turkije

  Dan zet je ‘m op de bank, pakt-ie nog geel. Mark van Bommel zal vloeken, want de coach kan voor de heenmatch in en tegen Başakşehir geen beroep doen op Vincent Janssen. Geel geschorst, zijn derde geel karton in vier wedstrijden in de Conference League. De Nederlander liet zich opnaaien en beukte een verdediger van Lilleström in de rug, wanneer er geen bal te bespeuren was. Dat als spits, én bij een royale voorsprong voor Antwerp... Niet bepaald slim te noemen. “Daaraan zie je dat Janssen nog niet zichzelf is. Zich nog niet lekker voelt”, aldus cocommentator Gilles De Bilde.
 1. “Respect, oude man, je bent zelf 75": zus Cristiano Ronaldo haalt uit naar Florentino Pérez nadat die niet happig is om haar broer terug te halen
  Play
  Buitenlands voetbal
  5

  “Respect, oude man, je bent zelf 75": zus Cristiano Ronaldo haalt uit naar Florentino Pérez nadat die niet happig is om haar broer terug te halen

  Wie aan ‘kleine’ broer Cristiano (37) raakt, raakt aan zus Katia (44). De zus van CR7 kon er niet mee lachen dat Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez, voormalige werkgever van Ronaldo, de suggestie om de Portugees terug naar Madrid te halen ietwat smalend wegwuifde. Katia sneerde dan maar op Instagram richting Pérez.