Spelers van Zulte Waregem vieren het vice-kampioenschap enkele uren na de grote ontgoocheling in Anderlecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Spelers van Zulte Waregem vieren het vice-kampioenschap enkele uren na de grote ontgoocheling in Anderlecht. © Photonews

STUNTPLOEGEN. Hoe Zulte Waregem op zucht van titel strandde, maar toch feestje bouwde: “We dansten op die combi. De politie kon er niet mee lachen”

VoetbalTwee minuten was Zulte Waregem kampioen. Tot die ene afgeweken vrijschop van Lucas Biglia. Weg droom. Tranen bij Francky Dury en de zijnen. Dit is het verhaal van hun strafste seizoen ooit, waarin ‘The Gladiator’, een ruzie tussen twee sterkhouders én ref Nzolo allen hun rol speelden. “Met een VAR waren wij kampioen.”

0 reacties

 1. STUNTPLOEGEN. Het Eendracht Aalst van De Bilde: “Gilles, heb je vandaag je toverstok bij? Of moeten wij weer al het vuile werk opkuisen?”
  PREMIUM
  VOETBAL

  STUNTPLOE­GEN. Het Eendracht Aalst van De Bilde: “Gilles, heb je vandaag je toverstok bij? Of moeten wij weer al het vuile werk opkuisen?”

  ‘Iendracht Veroit!’ Midden jaren 90 lag dé stuntploeg van België niet in Brussel, maar in Aalst. Met als grote troeven Gouden Schoen Gilles De Bilde, coach Jan Ceulemans en... carnaval. De wonderjaren van Eendracht Aalst: een nostalgisch verhaal over een toverstok, de Kasteelbiertjes van ‘Caje’, een monnik op carnaval en een stoet tegen Levski Sofia. “Met carnaval werden matchen verschoven, want ik kon geen training organiseren. Of ik stond alleen op het oefenveld.”
 2. Niet bepaald slim: opgenaaide Vincent Janssen beukt tegenstander omver en mist heenmatch in Turkije
  Play
  Antwerp
  11

  Niet bepaald slim: opgenaaide Vincent Janssen beukt tegenstan­der omver en mist heenmatch in Turkije

  Dan zet je ‘m op de bank, pakt-ie nog geel. Mark van Bommel zal vloeken, want de coach kan voor de heenmatch in en tegen Başakşehir geen beroep doen op Vincent Janssen. Geel geschorst, zijn derde geel karton in vier wedstrijden in de Conference League. De Nederlander liet zich opnaaien en beukte een verdediger van Lilleström in de rug, wanneer er geen bal te bespeuren was. Dat als spits, én bij een royale voorsprong voor Antwerp... Niet bepaald slim te noemen. “Daaraan zie je dat Janssen nog niet zichzelf is. Zich nog niet lekker voelt”, aldus cocommentator Gilles De Bilde.
 1. Emoties: QPR-doelman bezorgt zijn ploeg punt in absolute slotfase met rake kopbal
  Play
  Buitenlands voetbal
  1

  Emoties: QPR-doel­man bezorgt zijn ploeg punt in absolute slotfase met rake kopbal

  Een doelman die in de blessuretijd naar voren trekt op een stilstaande fase. Het geeft een absolute slotfase altijd een extra pigment. Zeker als die doelman dan ook nog eens kan scoren. Dat was gisteren het geval in de wedstrijd tussen Sunderland en QPR in de Championship, de Engelse tweede klasse. Seny Dieng van QPR zorgde voor het kunststukje. De Senegalees bracht zijn ploeg in minuut 92 op gelijke hoogte.
 2. STUNTPLOEGEN. Het sprookje van Lierse, exact 25 jaar geleden laatste ‘kleine’ kampioen: “Met enige zin voor overdrijving, wij werden kampioen aan de toog”
  PREMIUM
  VOETBAL

  STUNTPLOE­GEN. Het sprookje van Lierse, exact 25 jaar geleden laatste ‘kleine’ kampioen: “Met enige zin voor overdrij­ving, wij werden kampioen aan de toog”

  Vandaag is het exact 25 jaar geleden dat Lierse voor één van de meest spraakmakende stunts zorgde in de Belgische voetbalgeschiedenis. Met een groep vrienden van ‘onder de kerktoren’ pakten de Pallieters in 1997 de landstitel. “Ik had Union de titel gegund, maar nu blijven wij wel de laatste ‘kleine’ kampioen. Daar ben ik nog altijd heel trots op.”