Volledig scherm
© BELGA

Sterke Red Flames plaatsen zich voor EK 2022 na topprestatie tegen Zwitserland

Red FlamesThey did it! De Red Flames gaan als groepswinnaar naar het EK van 2022 in Engeland. Na een bijzonder sterke match rekenden ze af met grote concurrent Zwitserland. Het werd liefst 4-0. Ontlading aan Den Dreef. 

4 reacties

 • Wouter Van de Walle

  2 maanden geleden
  Willy, het is pas hun tweede EK waarvoor ze zich plaatsen. De mannen hebben al een 3de plaats bereikt op een WK, serieus verschil toch. Maar de vrouwen zouden gerust een pak meer mogen verdienen, dat wel
 • alfons moons

  2 maanden geleden
  Ben een échte fan van het vrouwenvoetbal ! Fantastisch om zich te plaatsen voor het EK ! Dikke proficiat ! Maar "knal" prestatie is toch wat overdreven vind ik. Die vliegenvanger in de goal bij Zwitserland was wel héél erg slecht ; niet ?
 • willy Adriaenssens

  2 maanden geleden
  En ze verdienen met zijn allen minder in één jaar dan de Bruyne in een week maar brengen wel meer spektakel 
 • Patrick Smaele

  2 maanden geleden
  Geef die sportvrouwen nu eindelijk eens een correcte renumeratie a.u.b. Desnoods met vermindering van deze van de overbetaalde verwende mannen, die nog enkel willen spelen wanneer er veel geld op hun rekening komt!
 1. Een wereld zonder voetbal, of een wereld zonder carnaval? Gezicht van Ronaldinho spreekt boekdelen
  Time-out

  Een wereld zonder voetbal, of een wereld zonder carnaval? Gezicht van Ronaldinho spreekt boekdelen

  Ronaldinho was onlangs te gast in ‘Impossible Decisions’, een format op de sociale media van zijn ex-club FC Barcelona. En de rubriek deed zijn naam alle eer aan. Zo werd de Braziliaanse balvirtuoos voor de keuze gesteld: een wereld zonder voetbal, of een zonder carnaval? Het antwoord liet eventjes op zich wachten, maar uiteindelijk koos hij toch voor zijn teerbeminde spelletje. “Ik zou nooit zonder voetbal kunnen”, prevelde hij. De overige dilemma’s waren gelukkig voor ‘Dinho’ toch een stuk minder lastig, zoals u in bovenstaande video kan zien.
 2. Nummer 760! Cristiano Ronaldo topschutter aller tijden (of toch niet?)
  Buitenlands voetbal

  Nummer 760! Cristiano Ronaldo topschut­ter aller tijden (of toch niet?)

  All-time topschutter, of toch niet? Cristiano Ronaldo maakte in de finale van de Italiaanse Supercup tegen Napoli zijn 760ste goal uit zijn carrière. ‘CR7' zou daarmee de Tsjechische spits Jozef Bican voorbijgaan, die in zijn loopbaan voor club en land 759 treffers zou hebben gemaakt. Alhoewel... Bican speelde in de jaren 1930 en ‘40, een tijdsperiode waarin de statistieken nog niet te hard werden bijgehouden. Over zijn aantal goals bestaat er dus discussie. Volgens de gegevens van IFFHS (International Federation of Football for History & Statistics) scoorde Bican zelfs 805 keer. In die optiek heeft de Portugees dus wel nog wat werk. Andere bronnen houden het op 759 goals en stellen dat Ronaldo vandaag dus een record rijker is.
 1. "Wout is bijna de koning van België"
  Play

  "Wout is bijna de koning van België"

 2. Bondsvoorzitter Bayat: "In welke omstandigheden dan ook: het EK moet doorgaan"
  Play
  EK voetbal

  Bondsvoor­zit­ter Bayat: "In welke omstandig­he­den dan ook: het EK moet doorgaan"