EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Sporteconoom over de ‘Money League’: “Eén zaak is al duidelijk: Belgische ploegen spelen nooit meer voor de knikkers”

Er is al heel wat inkt gevloeid over de nieuwe Super League. Fans en voetballiefhebbers over heel Europa verzetten zich tegen het project, maar sporteconoom Thomas Peeters vindt de actie van de twaalf topclubs de logica zelve. Hij legt uit waarom het topvoetbal - raar maar waar - nog te weinig geld oplevert en wat de gevolgen zijn voor de Belgische clubs: “Ploegen zoals Chelsea, Liverpool en Juventus zitten niet te wachten om tegen Slavia Praag, FC Midtjylland of Club Brugge te spelen.”

20 reacties

 • Jan Boden

  4 weken geleden
  De Belgische ploegen worden gewoonlijk overal buiten geknikkerd.
 • Sonia Den Tijn

  4 weken geleden
  Deze 12 ploegen noemen zich de ‘groten’. In 1 ding zijn ze groot, in het bezitten van een gigantische schuldenberg. Controleer hun boekhouding. Wie niet minstens break-even draait, de geldkraan toe. Verbod op transfers en uit de pan swingende lonen. Benieuwd wie dan de echte groten zouden zijn. Alvast geen enkele van deze 12. Bye bye Super league.
 • Wendy Vandereyken

  4 weken geleden
  FC Barcelona alleen al torst een schuld van 1 miljard euro. Normaal zou deze club niet meer mogen bestaan. Manchester City maakte vorig jaar 150 miljoen euro verlies en kan een speler als De Bruyne zomaar een salarisverhoging van 7 miljoen geven. Wordt stilaan tijd dat hier eens serieus de bezem wordt doorgehaald. Financial Fair Play geldt duidelijk niet voor de zogezegde topclubs.
 • jo sturms

  1 maand geleden
  Welke Belgische ploeg kan Europees mee
 • Jurgen Latet

  1 maand geleden
  Uitsluiten ja dan gaan die niets meer verdiennen en worden dat gewoon bedrijven en plaatsen deze in zeer goede landen zo dat ze er hier niet van terug vinden juist gelijk de top bedrijven deze krijgen ook geld toe gestopt om te blijven.
 1. Gilles De Bilde over EK-selectie: "Martínez laat jonge garde nog in wachtkamer"
  Play

  Gilles De Bilde over EK-selectie: "Martínez laat jonge garde nog in wachtkamer"

 2. Bondscoach Martínez maakt voltallige EK-selectie bekend
  Play

  Bondscoach Martínez maakt voltallige EK-selectie bekend