Martin Meissner/AP-Pool/dpa
Volledig scherm
© Martin Meissner/AP-Pool/dpa

Spannende dagen in het verschiet: UEFA dreigt clubs uit te sluiten die deelnemen aan Super League

VoetbalKrachtmeting in het Europese voetbal. Twaalf clubs waaronder Real Madrid, Barcelona, Juventus, Inter en de Engelse topclubs drukken door om een gesloten Super League op te richten. UEFA en de vaderlandse liga’s dreigen met een uitsluiting.

18 reacties

 • Allex Kovalev

  1 jaar geleden
  Doen ! Wat hebben die clubs er anders aan om bvb tegen ploegen als Brugge te spelen en te winnen met 5/0 , 3/0 , ..met hun B ploeg ? Ze gingen hier toch ook niet achter hun kijken met hun Bene league ?
 • Frank Waeghe

  1 jaar geleden
  Wat was het voetbal mooi toen alle kampioenen samen in EC1 speelden, de bekerwinnaars in EC2 en de rest in EC3. Geen gestuurde lotingen, gewoon voetballen.
 • Agnes Naudts

  1 jaar geleden
  Geld, geld, geld. Dat is het enige dat nog telt in voetbal en ook andere sporten. Gooi die graaiers uit alle andere competities, dan zullen ze wel weer met hangende pootjes terugkomen. Ook de fans zouden deze wedstrijden moeten boycotten, ook op TV dan droogt het financieel plaatje wel op.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Een monsterlijk voorstel. Een groepje eliteclubs die zichzelf privileges toekennen en onaantastbaar zijn. Verzekerd om altijd in die gesloten superliga van het geld mee te kunnen draaien. En de rest mag voorrondes spelen om af en toe eens wat kruimels mee te mogen pikken. Welke echte voetbal- en sportliefhebber en rechtvaardig mens kan daar nu achter staan.
 • John De roo

  1 jaar geleden
  Volledig uitsluiten die clubs , eens kijken hoe die clubs het zullen stellen zonder CL en vaderlandse competitie.