De EK-trofee is neergestreken in de Festhalle in Frankfurt, waar vanmiddag de loting voor de Europese kwalificaties plaatsvindt.
Volledig scherm
De EK-trofee is neergestreken in de Festhalle in Frankfurt, waar vanmiddag de loting voor de Europese kwalificaties plaatsvindt. © ANP / EPA

Rode Duivels openen EK-kwalificaties met trip naar Zweden, Martínez: “Als we op ons best zijn, moeten we ons kwalificeren”

Rode DuivelsOpnieuw een haalbare loting voor de Rode Duivels in de kwalificaties. Op weg naar het EK 2024 in Duitsland, werd België als reekshoofd ingedeeld met Oostenrijk, Zweden, Azerbeidzjan en Estland. De eerste twee landen plaatsen zich rechtstreeks, nummer drie speelt play-offs. België opent de kwalificaties met een verplaatsing naar Zweden (24 maart 2023) en ontloopt Engeland en Frankrijk, die in pot 2 zaten en ingedeeld werden bij respectievelijk Italië en Nederland.

47 reacties

 • AUGUSTIN GHIJSELS

  5 maanden geleden
  Als je als 'topland' daarvoor op je best moet zijn, hoe ga je dan op het WK in godsnaam kunnen winnen van pakweg Brazilië, Argentinië, Spanje of Frankrijk? Martinez beseft eindelijk dat het beste achter de rug ligt.
 • Aäron Hanssens

  5 maanden geleden
  Grappig hoeveel mensen er zijn die Oostenrijk en Zweden dusdanig onderschatten. We zullen effectief goed moeten spelen tegen die landen, oostenrijk heeft meer overwinningen tegen toplanden dan België in het Martinez tijdperk.
 • nico baelde

  6 maanden geleden
  Hopelijks zonder Martinez die ervoor gezorgd heeft dat zo een talentvolle ploeg nooit een deftige prijs gepakt heeft. Martinez heeft teveel oogkleppen op, selecteert steeds dezelfde spelers en zou een goede coach zijn van een middelmatige Belgische ploeg zoals rsca. Voor de rode duivels zou ik liever een echte topcoach zien die verder kijkt dan zijn paarse neus.
 • Anthony Peeters

  6 maanden geleden
  Op ons best? Kom hè tegen zo een landen zouden we zelfs met de b ploeg moeten kunnen winnen! Alleen Zweden is een beetje tegenstand de rest stelt toch niks voor
 • GERY VANDEWALLE

  6 maanden geleden
  Dan wel zonder dien "bankdirecteur " !gery vandewalle