De EK-trofee is neergestreken in de Festhalle in Frankfurt, waar vanmiddag de loting voor de Europese kwalificaties plaatsvindt.
Volledig scherm
De EK-trofee is neergestreken in de Festhalle in Frankfurt, waar vanmiddag de loting voor de Europese kwalificaties plaatsvindt. © ANP / EPA

Rode Duivels openen EK-kwalificaties met trip naar Zweden, Martínez: “Als we op ons best zijn, moeten we ons kwalificeren”

Rode DuivelsOpnieuw een haalbare loting voor de Rode Duivels in de kwalificaties. Op weg naar het EK 2024 in Duitsland, werd België als reekshoofd ingedeeld met Oostenrijk, Zweden, Azerbeidzjan en Estland. De eerste twee landen plaatsen zich rechtstreeks, nummer drie speelt play-offs. België opent de kwalificaties met een verplaatsing naar Zweden (24 maart 2023) en ontloopt Engeland en Frankrijk, die in pot 2 zaten en ingedeeld werden bij respectievelijk Italië en Nederland.

47 reacties

 • AUGUSTIN GHIJSELS

  5 maanden geleden
  Als je als 'topland' daarvoor op je best moet zijn, hoe ga je dan op het WK in godsnaam kunnen winnen van pakweg Brazilië, Argentinië, Spanje of Frankrijk? Martinez beseft eindelijk dat het beste achter de rug ligt.
 • Aäron Hanssens

  5 maanden geleden
  Grappig hoeveel mensen er zijn die Oostenrijk en Zweden dusdanig onderschatten. We zullen effectief goed moeten spelen tegen die landen, oostenrijk heeft meer overwinningen tegen toplanden dan België in het Martinez tijdperk.
 • nico baelde

  5 maanden geleden
  Hopelijks zonder Martinez die ervoor gezorgd heeft dat zo een talentvolle ploeg nooit een deftige prijs gepakt heeft. Martinez heeft teveel oogkleppen op, selecteert steeds dezelfde spelers en zou een goede coach zijn van een middelmatige Belgische ploeg zoals rsca. Voor de rode duivels zou ik liever een echte topcoach zien die verder kijkt dan zijn paarse neus.
 • Anthony Peeters

  5 maanden geleden
  Op ons best? Kom hè tegen zo een landen zouden we zelfs met de b ploeg moeten kunnen winnen! Alleen Zweden is een beetje tegenstand de rest stelt toch niks voor
 • GERY VANDEWALLE

  5 maanden geleden
  Dan wel zonder dien "bankdirecteur " !gery vandewalle
 1. “Hij baalt en vloekt”: het drama van Yari Verschaeren door de ogen van zijn moeder en een kniespecialist
  PREMIUM
  Anderlecht
  10

  “Hij baalt en vloekt”: het drama van Yari Verschae­ren door de ogen van zijn moeder en een kniespecia­list

  Geen kwartfinale van de Conference League, geen EK voor beloften. De wereld van Yari Verschaeren (21) stortte even in toen hij het zware verdict kreeg. Een kruisbandletsel houdt de speler van Anderlecht negen maanden, tot 2024, aan de kant. Moeder Carin en een knie-expert getuigen over de impact en de revalidatie. En nu Verschaeren out is, wat zijn de alternatieven voor Riemer?
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 3. HERBELEEF. Rode Duivels trainden vandaag voor het eerst onder Tedesco, onder anderen Lukaku en De Bruyne ontbraken
  32

  HERBELEEF. Rode Duivels trainden vandaag voor het eerst onder Tedesco, onder anderen Lukaku en De Bruyne ontbraken

  Dag twee van de Rode Duivels in Tubeke met het oog op de EK-kwalificatiematch tegen Zweden (24 maart) en de oefenmatch tegen Duitsland (28 maart). Deze voormiddag werd er getraind en onder anderen Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen, Leandro Trossard en Romelu Lukaku ontbraken. Nadien namen Loïs Openda en Wout Faes het woord tijdens de persconferentie. Herbeleef hieronder de dag van de Rode Duivels.