Florentino Perez.
Volledig scherm
Florentino Perez. © AFP

Real Madrid-voorzitter Pérez verklaart nut van Super League en haalt uit naar UEFA: “Hun model is absurd”

VoetbalReal Madrid-voorzitter Florentino Pérez gaf om middernacht in de bekende Spaanse tv-voetbalshow ‘El Chiringuito’ uitleg bij de Super League. Pérez gaf aan dat de topclubs haast geruïneerd zijn door de pandemie: “De Champions League trekt geen aandacht meer. Het spektakel voor de jeugd moet omhoog.”

37 reacties

 • Michel Van Rossen

  3 maanden geleden
  Clubs en spelers betalen weinig tot geen belastingen en sociale bijdragen. Sponsorgelden worden ook fiscaal ingebracht. Dus wie betaald dit alles? De gewone werkman die 50% en meer van zijn karige loon moet afstaan, ook al ben je geen sportliefhebber. Als de sporters en clubs eerlijk hun bijdrage zouden leveren en niet zo'n torenhoge schulden mochten opbouwen, die bij faillisementen weer betaald worden door de hardwerkende burger, waren we al een stapje verder richting De Ideale Wereld.
 • erwin de peuter

  3 maanden geleden
  Laat al die superclubs eerst al hun schulden betalen en we zullen dan eens zien waar ze dan staan. Geen enkele grote club kan een positieve balans voorleggen, dat ze daar eens eerst mee beginnen. Als je de tering niet kunt aanpassen aan de nering zal je nooit tevreden zijn. Beter zijn dan de anderen betekent gewoon: meer schulden hebben.
 • Francois Rogge

  3 maanden geleden
  Het draait hem alleen maar om het geld, wat die bobo's ook mogen beweren. Je zal in de Super League maar als bvb. 12e eindigen ipv in eigen land te kunnen strijden voor de titel. Waar is dan de glorie ?
 • Moniek Smets

  3 maanden geleden
  Al die voetballers dat voor die clubs spelen geen WK en EK .
 • Jan Boden

  3 maanden geleden
  Heel het internationale voetbal is gecreëerd door 1 grote financiële bubbel. Vele clubs worden rechtgehouden door de banken. Breng orde in de geldstromen, bouw de schulden af, stel een loonplafond in en beperk de transferbedragen. Vanaf dat men het poulesysteem heeft geïnstalleerd kijk ik ook niet meer. Enkel de laatste matchen in een poule hebben nog wat spanning. In het vroeger systeem had je vanaf het begin tot het einde suspense, door de rechtstreekse uitschakeling, toen keken de mensen wel.