BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

PORTRET. Louis van Gaal, de man die van zichzelf vindt dat hij altijd gelijk heeft: “En het vervelende is dat hij meestal ook gelijk hééft”

VOETBALUli Hoeness ooit over Louis van Gaal (70): “Zijn probleem is dat hij God niet is, maar de vader van God. Voordat de wereld bestond, was Louis er al.” De Rode Duivels maakten vorige week ook nog eens kennis met een van ’s werelds meest succesvolle en besproken trainers. Controversieel door zijn soms theatrale gedrag en uitlatingen, gedreven tot op het bot. “Zijn eerlijkheid is zijn valkuil. Die werkt soms tegen hem. Maar je weet altijd wie je voor je hebt.”

18 reacties

 • jochen pionner

  2 maanden geleden
  Met Louis Van Gaal had de gouden generatie van de Rode Duivels vast en zeker een Europese- of zelfs wereldbeker vast. Jammer genoeg hadden wij steeds wat mindere coaches. Hoe Louis Van Gaal praat, antwoord of zich gedraagt met de pers is larie en apekool.
 • Johan hendrickx

  2 maanden geleden
  Liever een paradijsvogel zoals Van Gaal dan een grijze muis zoals Martinez.. het verschil is gigantisch net zoals het palmares!
 • Pieter martens

  2 maanden geleden
  Met toegeven hebben heeeeel veel mensen moeite mee.
 • Pol Van Gils

  2 maanden geleden
  Hadden wij maar zo een bondscoach!
 • Emma Kamenistyy

  2 maanden geleden
  De enigen die hem niet kunnen uitstaan zijn zij die hun ongelijk door hem bewezen kregen. Absolute visionair en onnavolgbaar in zijn contacten met de pers. 💪
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Dries Mertens traint voor het eerst mee met Galatasaray, vicevoorzitter Erden Timur: “Juventus bood Mertens 5 miljoen euro netto”
  Buitenlands voetbal
  1

  Dries Mertens traint voor het eerst mee met Galatasa­ray, vicevoor­zit­ter Erden Timur: “Juventus bood Mertens 5 miljoen euro netto”

  Dries Mertens heeft voor het eerst meegetraind met zijn nieuwe club Galatasaray. De Rode Duivel kan zich vanaf vandaag weer volop focussen op het sportieve na alle transferbesprekingen van de voorbije dagen. Vicevoorzitter Erden Timur gaf meer details vrij. “Juventus bood Mertens 5 miljoen euro netto. Ik zag het met mijn eigen ogen.”