Herman Van Holsbeeck.
Volledig scherm
PREMIUM
Herman Van Holsbeeck. © BELGA

PORTRET. De val van hemelbestormer en straatvechter Herman Van Holsbeeck

VoetbalHerman Van Holsbeeck (67): in een vorig leven succesmanager van RSC Anderlecht, nu aangehouden in het onderzoek naar makelaar Christophe Henrotay en genoemd in Operatie Propere Handen. Portret van de man die de voetbalhemel wilde bestormen, maar van zijn sokkel viel. “Herman raakte verstrikt in een web van geld en macht. Op het einde dacht hij vooral nog aan zichzelf”, getuigde een insider.

13 reacties

 • Ria Adams

  1 jaar geleden
  Kan hij bezoek ontvangen? Ik zou hem graag zien in gevangenis tenue ik denk dat het hem niet misstaat.
 • Johan Bauwens

  1 jaar geleden
  Zit daar op zijn plaats in de gevangenis,zal nu eens beseffen hoe het komt waarom hij de grote Jan kan uithangen,u eigen bedrijf bestelen en dan nog komen vragen om een schadevergoeding,welke gemene vent is dit
 • marc castermans

  1 jaar geleden
  Coucke heeft steeds luidop gezegd dat er lijken uit de kast vielen en heeft reeds jaren geleden HVH voor de rechtbank gedaagd en of hij gelijk had. Dat HVH die dubieuze transacties jaren kon uitvoeren zonder medeweten van het toenmalige bestuur geloof ik niet en ik denk dat er in Monaco eentje met een groot ei zit. Enkele van die bestuursleden hebben vroeger reeds de vlucht vooruit genomen en hun ontslag gegeven, al dan niet met kennis van zaken.
 • André Uyttendaele

  1 jaar geleden
  Ze kunnen beter stoppen met die voetbalfoefelaars te vervolgen. Als ze alle bedriegers daar gaan in den bak steken gaan ze vééééél plaats te kort hebben.
 • Etienne Van Eetvelde

  1 jaar geleden
  Moet gestraft worden, maar moordenaars en doodrijders blijven vrij rondlopen en deze gaat gevangenis is. Logica?