Plots minder praatjes in Franse talkshow die stelde dat “Belgen vlug thuis zouden zijn om frieten te eten”, leedvermaak bij de Belgen

EK voetbal“De Belgen zullen vlug terug naar huis gaan om frieten te eten.” De analisten van L’Equipe lieten zich twee weken geleden in hun voetbaltalkshow nog laatdunkend uit over de Rode Duivels, maar die woorden slaan na de uitschakeling van de Fransen als een boemerang in hun gezicht terug. Gisterenavond klonk het dan ook al iets nederiger: “We hadden deze nederlaag kunnen aanvaarden mocht dit scenario ons zijn overkomen tegen België.”

49 reacties

 • Elle Devee

  4 maanden geleden
  De Fransen zijn het slachtoffer van hun eigen hoogmoed en arrogantie.
 • Gilbert Vermeersch

  4 maanden geleden
  Dàt onze mannen maar blijven doen waar ze goed in zijn, het nr 1 van de wereld zijn, ook al moet het al eens vechtend voor de volgende ronde. Mooi voetbal loont niet altijd. Deze ploeg is om trots opte zijn.
 • Ludwig De Witte-Steen

  4 maanden geleden
  De Fransen, Portugezen en Nederlanders zijn afgestraft voor hun defensieve aanpak met overbevolkt middenveld en veel mensen achter de bal. Het spel maken konden ze enkel tegen ploegen die 3 klassen slechter zijn. Nu nog de scheidsrechters die voor simpele overtredingen WEL fluiten, en het zou misschien nog wel eens leuk kunnen worden.
 • Willy Devroey

  4 maanden geleden
  Als er al veel dikke nekken zijn is het in de eerste plaats bij de Fransen. Bovendien is hun chauvinisme oorzaak van hun grootspraak. Maar een boemerang komt altijd terug. Nu spelen ze de grote onschuld, schijnheilig is dat.
 • Noella Vancompernolle

  4 maanden geleden
  Het schijnt dat Frankrijk, Nederland, Portugal, Duitsland een superlandentornooi organiseren.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.