Salah kreeg bij mij penalty licht van lasers in het gezicht. Nadien ging hij onder begeleiding van het veld.
Volledig scherm
Salah kreeg bij mij penalty licht van lasers in het gezicht. Nadien ging hij onder begeleiding van het veld. © Twitter KoraPlusEG

Ophef in Senegal: Mo Salah wordt bij penalty verblind door lasers en na desillusie bekogeld met flesjes

WK QatarOver Senegal-Egypte is het laatste woord nog niet gezegd. Na verlies in de strafschoppenreeks mag Mo Salah niet naar het WK in Qatar, maar vooral de gebeurtenissen rond de heruitgave van de Afrika Cup-finale zinderen na. Toen de sterspeler van Liverpool klaar stond voor z'n penalty, werd hij verblind door tientallen lasers. Achteraf kreeg hij allerlei materiaal naar het hoofd geslingerd. 

26 reacties

 • Gino Denil

  12 maanden geleden
  Wedstrijd gewoon opnieuw spelen zonder publiek. Die mogen geen invloed uitoefenen op het resultaat.
 • Erwin Jacobs

  12 maanden geleden
  Senegal diskwalificeren, maar ja dan breken daar rellen uit, dus dat zal wel weer niet gebeuren
 • Rachid Hilou

  12 maanden geleden
  Dit is wedstrijdvervalsing als ze niet ingrijpen. FIFA heeft hier een verantwoordelijkheid!
 • Bruno willems

  12 maanden geleden
  Mo had nooit mogen trappen
 • Alex Bervoets

  12 maanden geleden
  Hier moet de Fifa streng op reageren en ook snel... anders gaat men dit binnenkort nog heel vaak zien gebeuren. Die lasers kunnen de ogen trouwens onherstelbare schade toebrengen. De neergang van voetbal als sport is hiermee wel heel duidelijk geworden
 1. Onze analist Marc Degryse ziet dat Europees spelen lang geen punten hoeft te kosten: “Ik zeg niet dat Union nu titelfavoriet is, maar...”
  PREMIUM
  4

  Onze analist Marc Degryse ziet dat Europees spelen lang geen punten hoeft te kosten: “Ik zeg niet dat Union nu titelfavo­riet is, maar...”

  Europees voetbal kost punten in de competitie. Die stelling kan volgens onze analist Marc Degryse in de vuilbak nu Union, AA Gent en Anderlecht het tegendeel bewijzen. “Het omgekeerde kan even goed: dat een mooi resultaat in Europa je extra energie geeft in eigen land”, zegt hij. Ook de precaire situatie van Club Brugge en het positivisme van Rik De Mil komen aan bod in zijn analyse.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.