Kassandra Missipo.
Volledig scherm
Kassandra Missipo. © KBVB

Nieuw actieplan moet het melden van racisme in het Belgische voetbal toegankelijker maken

VoetbalDe KBVB, Voetbal Vlaanderen en ACFF (L’Association des Clubs Francophones de Football) hebben met een groep van twintig vertegenwoordigers uit het voetbal en met diverse achtergronden de afgelopen maanden een nieuw actieplan tegen racisme en discriminatie uitgewerkt. De basis om discriminatie en racisme krachtig aan te pakken, klinkt het unaniem. Zo zijn er onder meer een inclusiemanager, een nieuwe Diversity Board, een Nationale Kamer voor Discriminatie en Racisme opgenomen en moet het melden van racisme en discriminatie een pak toegankelijker worden.

2 reacties

 • karel daneeels

  2 maanden geleden
  de ene mag alles zeggen en de ander niets is proberen met zwijgplicht af te kondigen voor iedereen inclusief de supporters. jullie maken het alleen maar erger dan het werkelijk is
 • Willem Coopman

  2 maanden geleden
  Een discriminatieplan van de KBVB? Voetbal op zich is een mooie sport/tijdverdrijf, de mechanismes er achter zijn eigenlijk allemaal niet zo netjes. Eens het over centen gaat ziet het er al heel wat anders uit. Eerst reclame-inkomsten van op en naast de velden, om deze te laten zien op TV, laten ze de zenders betalen via dure contracten. Daarnaast nog de alom gekende fiscale voordelen. Sportredacties en programma's zitten vol ex-spelers die dit niet gratis doen. Tja, wie discrimineert eigenlijk?
 1. Straffe beelden tonen hoe Remco Evenepoel en ploegmaats aan zware crash ontsnapten
  Play
  Giro
  3

  Straffe beelden tonen hoe Remco Evenepoel en ploegmaats aan zware crash ontsnapten

  15 mei
 2. Roberto Martínez: “We zullen de beste Eden Hazard zien op het EK”
  Play
  Rode Duivels
  6

  Roberto Martínez: “We zullen de beste Eden Hazard zien op het EK”

  10:49