Georges-Louis Bouchez (MR), hier tijdens een benefietmatch voor de slachtoffers van de overstromingen, staat dicht bij het voetbal
Volledig scherm
Georges-Louis Bouchez (MR), hier tijdens een benefietmatch voor de slachtoffers van de overstromingen, staat dicht bij het voetbal © Photo News

MR-voorzitter Bouchez wil niét raken aan RSZ-voordelen: “We gaan de clubs niet om zeep helpen”

VoetbalMR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wil niet raken aan het fiscale gunstregime van het profvoetbal. In een interview met De Tijd vertelt hij: “We gaan de clubs niet om zeep helpen.” 

110 reacties

 • Michel Van Ussel

  3 weken geleden
  En dat noemt zich liberaal.
 • André Van Elslande

  1 maand geleden
  Deze taal van MR en OVLD zijn we gewoon : de vlamingen zullen wel betalen voor alles en nog wat. De MR/PS ... zijn dit gewoonen rekenen er op ! Wie zijn de slimste denk je?
 • Linda D'Haese

  1 maand geleden
  MR en Open VLD zullen zeker niet willen raken aan de RSZ en belasting voordelen voor voetballers alles voor de groot verdieners alleen de arbeiders met een bescheiden loon van 2000 tot 3000 euro moeten zich blauw betalen wanneer gaan de vakbonden de regering eens aanklagen bij het gerechtshof voor de rechten van de mens wegens discriminatie
 • Eddy Roofthooft

  1 maand geleden
  Was ik maar voetballer of politieker geworden.Kassa..kassa.
 • Rik Cappelle

  1 maand geleden
  En gelijk heeft hij voor de volle 100%. Dat ze maar raken aan diegene die niks opbrengen voor de arbeidsmarkt of moeten er misschien honderden arbeidsplaatsen verloren gaan in een klein landje als Belgie door te raken aan de RSZ ? En wat gaan ze dan doen met de golfers en tennissers en basketters die ook bepaald niet spelen voor een bierbon en pistolet.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?