Roman Abramovitsj.
Volledig scherm
Roman Abramovitsj. © REUTERS

Moet Chelsea toch nog vrezen voor faillissement? Overname in gevaar na conflict Abramovitsj en Britse overheid

VoetbalDe Britse regering voert de druk op Roman Abramovitsj. Een ‘off the record’ briefing van één van zijn ministers doet alarmbellen afgaan. De overheid eist juridisch waterdichte garanties van de Russische eigenaar van Chelsea. Anders komt de verkoop voor 5 miljard op de helling te staan.

11 reacties

 • christian demeester

  1 maand geleden
  Neem de club gewoon in beslag, dan kan de Britse regering hem verkopen aan de Amerikanen.
 • Frank Vekemans

  1 maand geleden
  Vermoedelijk is Boris Johnson supporter van Tottenham en doet hij er nu op deze manier alles aan om Chelsea van de kaart te vegen
 • Christoph Maus

  1 maand geleden
  Misschien iets voor de voorzitter van Antwerp. Proberen succes te kopen in plaats van te verdienen.
 • leo Mariën

  1 maand geleden
  Ongelooflijk dat er vragen worden gesteld over wat de man met het geld gaat doen! Is het normaal dat hun bezittingen zomaar aangeslagen kunnen worden? Zonder gerechtelijke procedures, zonder bewezen schuld! Aziaten en vele anderen zullen nu wel even nadenken eer ze nog eens gaan investeren in het Westen. Men zou wel gek zijn! Van de ene dag op de andere worden de eigendommen geconfisqueerd. Enkel omdat er een etiket op je kleeft. Waar zitten nu de moraalridders met hun gelijkheid principes?
 • Cris Verwilligen

  1 maand geleden
  Weer die steekvlampolitiek enkel en alleen omdat hij Rus en rijk is. Is hij die oorlog begonnen en gesubsidieerd? Heeft hij ons iets misdaan? Bij mijn weten niet. Zou eens willen weten als morgen overal in de wereld Belgen geviseerd worden en hun bezittingen in beslag genomen worden wat de mensen hieronder zeggen. Zeg, er bestaat nog iets als onschuldig tot de schuld bewezen is. Medelijden heb ik niet, maar het moet nog redelijk zijn. Schuldig en bewezen = straf, laat dat duidelijk zijn.