Michael Verschueren en Andrea Agnelli.
Volledig scherm
Michael Verschueren en Andrea Agnelli. © HLN/AFP

Michael Verschueren over plannen Super League: “Betreurenswaardig dat dit op deze manier gebeurt”

VoetbalOok Anderlecht-bestuurder Michael Verschueren was verrast toen hij vanochtend de plannen over de Super League ontdekte. Toch door de timing en de manier waarop, want het idee zat er volgens Verschueren al even aan te komen. 

14 reacties

 • Frankie Albert Goethals

  2 weken geleden
  Voetbal is geld! Net zoals bij elke topsport wordt de sport naar de 2de plaats verwezen. De spelers willen altijd maar meer verdienen. De verhouding tussen inspanning (werken) en loon, is volledig weg bij elke topsport. Topsporters verdienen meer dan topmanagers (CEO) in beursgenoteerde bedrijven. Hierdoor moeten de clubs steeds meer inkomsten vinden. Er is maar 1 oplossing: de lonen op een maximum bevriezen in alle competities én de transfervergoedingen beperken tot een maximum bedrag.
 • jozef van riel

  2 weken geleden
  Neen Jeroen. Dit is niet hetzelfde! In principe kan elke ploeg uit België en Nederland in de BeNe-liga spelen. De Super League is op uitnodiging. Of hoe gaan ze de ploegen kiezen zonde steun van de nationale bonden?
 • Michel Mahy

  2 weken geleden
  Je kan spelers die bij deze 12 clubs zijn niet veroordelen. Zij hebben dit niet onderhandeld en zijn gebonden aan de club door hun contract. Tenzij ze het contract kunnen aanvechten omdat de voorwaarden te sterk veranderen.
 • kamiel De Vleeschouwer

  2 weken geleden
  Verschueren en De Witte, jullie doen hetzelfde in België als de grote clubs in Europa. De KBVB is de enige organisatie waar het meervoudig stemrecht gebruikt wordt. De zelfvoldane G5 delen ook de lakens uit ten nadele van de andere prof clubs. Het amateurvoetbal vertrappelen jullie gewoon. Heel het systeem van de play offs is er gekomen om de kas van de zogeheten grote clubs te spijzen. Het top voetbal is ziek. Geef mij maar amateurvoetbal onder de kerktoren.
 • Jeroen Gevers

  2 weken geleden
  Zouden meneer De Witte en meneer Verschueren de verschillen kunnen uitleggen tussen de idee van een Super League en een BeNe-liga aub? Is dat niet hetzelfde maar dan op een kwalitatief hoger niveau?
 1. Degryse en Mulder geven Kevin De Bruyne nu al de Gouden Bal
  Play

  Degryse en Mulder geven Kevin De Bruyne nu al de Gouden Bal

 2. Vormer furieus tijdens pauze: “Waar zijn we vandaag mee bezig? Tegen f***ing Anderlecht!”
  Play
  Club Brugge
  40

  Vormer furieus tijdens pauze: “Waar zijn we vandaag mee bezig? Tegen f***ing Anderlecht!”

  4 mei