Florian Van Eenoo Photo News
Volledig scherm
© Florian Van Eenoo Photo News

Met dank aan de helpende handen van Tessa Wullaert: groei meisjesvoetbal verdubbeld in tien jaar tijd

VoetbalZo’n 21.000 in 2011 en nu meer dan 41.000 vrouwen en meisjes zijn lid van de Belgische Voetbalbond. Dat betekent bijna een verdubbeling in 10 jaar. Door corona is er recent echter nog amper groei. Maar dat doet niks met de ambitie. De bond wil nog eens verdubbelen en groeien naar 80.000 vrouwelijke leden in 2025. Gelukkig zorgt hier en daar een geslaagd voetbalkamp voor piepjong bloed. Wij gingen kijken met Tessa Wullaert in Zwevegem.

1 reactie

 • Koen Dhondt

  7 maanden geleden
  Schitterend initiatief, en top dame die les geeft !! Zouden inderdaad nog meer moeten investeren in vrouwenvoetbal. En tornooitjes voor enkel meisjes organiseren ! Meisjes onder elkaar is altijd een andere sfeer !!
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Football Talk. Januzaj aan het kanon bij Sociedad, dat punten deelt met PSV
  Voetbal
  3

  Football Talk. Januzaj aan het kanon bij Sociedad, dat punten deelt met PSV

  PSV en Real Sociedad hielden elkaar in evenwicht in het Philips-stadion. Mario Götze zette PSV na ruim een half uur spelen op voorsprong. De Duitser kon de bal in het lege doel tikken, nadat doelman Alex Remiro een hard schot vanaf rechts van Noni Madueke slecht verwerkte. Sociedad sloeg voor rust twee keer toe. Tot twee keer toe werd na een voorzet vanaf rechts van vleugelverdediger Joseba Zaldua gescoord. Eerst was Adnan Januzaj trefzeker, daarna de Zweed Alexander Isak. De gelijkmaker van PSV kwam in de 54e minuut op naam van Cody Gakpo, na goed voorbereidend werk van Götze.