AFP
Volledig scherm
© AFP

Mbappé is de best betaalde voetballer ter wereld volgens Forbes, twee Belgen in de top 10

VoetbalKylian Mbappé is dit seizoen de best betaalde voetballer ter wereld. Dat berekende het Amerikaanse economische tijdschrift Forbes vrijdag. De Fransman zou zo’n 131 miljoen euro verdienen gedurende het seizoen 2022-2023. 112,6 miljoen euro komen er door zijn nieuwe contract bij PSG, sponsors brengen nog eens 18,4 miljoen euro binnen.

14 reacties

 • Tom Luyckx

  2 maanden geleden
  Een voetbalploeg betaalt geen enkele speler meer dan dat ze eraan verdienen. Hazard brengt Real meer op aan verkoop van bvb shirts en sponsoring dan die 37 miljoen hoor. Net als Mbappé. Het bedrag op zich doet er helemaal niet toe. Als Mbappé jaarlijks 10 miljard binnen brengt aan inkomsten voor PSG, en PSG betaalt hem 9,9 miljard aan loon uit, zal iedereen zijn verontwaardiging laten blijken, maar op papier is dat loon in theorie te rechtvaardigen.
 • peter De ridder

  2 maanden geleden
  De vorige jaren was het in de ploeg zetten van hazard al voldoende om de tegenstander bang te maken. Hazard heeft veelal een meerwaarde betekend voor de nat ploeg en we zijn hem daar dankbaar voor. Nu hij ver de hazard is van die we gekend hebben zou hij eigenlijk uit zichzelf zijn plaats moeten afstaan, dat zou pas fair en moedig zijn. Laat hem wel meegaan voor de sfeer in de groep en gebruik hem als joker, de rol die Dries Mertens jaren gespeeld heeft! Zou Hazard dit doen? t'zou mooi zijn .
 • Kurt C.

  2 maanden geleden
  Voila nu weet je ook waarom dat Harzard steeds wordt opgeroepen: voor de sponsors en niet om te voetballen!
 • Eddy Roofthooft

  2 maanden geleden
  Is Hazard niet op pensioen??
 • Wim Velghe

  2 maanden geleden
  Van mij zullen die ventjes geen €cent krijgen, maar ik maak hen zeker niet rijk.
 1. De ‘Drake curse’ is terug: hoe Canada, in navolging van onder meer Lukaku, vervloekt werd door op te warmen op muziek van rapper
  WK voetbal

  De ‘Drake curse’ is terug: hoe Canada, in navolging van onder meer Lukaku, vervloekt werd door op te warmen op muziek van rapper

  Je moet het maar durven, als sporter op de foto met Drake gaan. Een jaar of twee geleden was het een waar fenomeen: wie met de rapper poseerde, verloor geheid een van z’n eerstvolgende wedstrijden. Ook Alphonso Davies moet er nu aan geloven. Maak kennis met de ‘Drake curse’ die nu ook op het WK voetbal toeslaat. En wat dan gedacht van de vloek van Aaron Ramsey?