Peter Croonen is geen voorzitter meer van de Pro League.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Croonen is geen voorzitter meer van de Pro League. © BELGA

Marc Degryse hoopt op onafhankelijke Pro League-voorzitter: “De clubs willen dat niet. Maar als er problemen zijn, steken ze hun handen in de lucht”

VoetbalOok Marc Degryse walgt van het racisme in Club Brugge-Anderlecht. Onze huisanalist hoopt dat Vincent Kompany er niet wordt door weggejaagd en is, net als Romelu Lukaku, enorm teleurgesteld in de Pro League. “Peter Croonen heeft intussen het licht gezien, door op te stappen. Eindelijk. Hij beseft dat hij met dit alles niet meer wegkomt en dat het zo niet verder kan.” Degryse vindt dat het tijd is voor nieuwe, onafhankelijke leiders die optreden.

38 reacties

 • Mathieu Vangerven

  5 maanden geleden
  Racisme is niet alleen aanwezig in Belgische voetbalstations. Racisme is overal aanwezig in onze samenleving. Er zijn hiervan voldoende voorbeelden.
 • Hans Oxida

  5 maanden geleden
  Groot gelijk. De kans wordt te groot dat iemand met veel boter op het hoofd voorzitter wordt. Tijd voor serieuze mensen.
 • Johnny Dujardin

  5 maanden geleden
  Heel veel waarheid in die reportage. Wie staat er op...met durf..en doorzetting vermogen.
 • Guido Blok

  5 maanden geleden
  De nieuwe voorzitter moet iemand met ervaring in het voetbal zijn. Miss zelf een ex rode duivel. Nu dikwijls personen die totaal geen voeling,hebben met professioneel voetbal
 • Tuur schiepers

  5 maanden geleden
  Er is voor Kompany een schone toekomst weggelegd als komediant op het podium. Hoe kon hij zich omdraaien als hij zelf niets gehoord heeft?
 1. Zien onze eerste en tweede klasse er straks zo uit? En is dat voor de voetbalfan wel duidelijk? Het 14-18-plan uitgelegd
  Jupiler Pro League
  3

  Zien onze eerste en tweede klasse er straks zo uit? En is dat voor de voetbalfan wel duidelijk? Het 14-18-plan uitgelegd

  Het ziet eruit als een kluwen waarin een kat haar jongen niet terugvindt, het voorstel voor een nieuwe competitie dat vanaf het seizoen 2024-2025 ingang moet vinden. Met nog steeds play-offs, maar dan zonder halvering van de punten. Met twee tot vier promovendi. Met een spanningsboog die tot de laatste speeldag strak staat, zo lijkt het wel. Als het nummer 14 uit de reguliere competitie, kan je nog Europees voetbal spelen, maar als zevende kan je nog degraderen. Zoals je als het nummer tien uit tweede klasse, nog kans hebt op promotie via knock-out play-offs.