BELGA/HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA/HLN

Marc Degryse fileert de nieuwe landstitel van Club Brugge: “Deze ploeg was een roofdier”

Jupiler Pro LeagueHet doek is zo goed als gevallen over de Champions’ play-offs. Club Brugge heeft zijn inhaalrace tot een goed einde gebracht en mag zich voor de derde opeenvolgende keer landskampioen noemen. “Twee keer op rij kampioen worden is sterk, maar drie keer is straf”, vindt onze huisanalist Marc Degryse, die de belangrijkste verklaringen achter het succes van Club uitlicht, van het aandeel van Philippe Clement tot de factor geluk.

15 reacties

 • Marko Decandt

  1 maand geleden
  Amai, velen zijn blijkbaar vergeten hoe Brugge zijn titel vorig jaar gepakt heeft, als ik hier nu lees dat Brugge verdiend kampioen is omdat ze net de wedstrijden tegen Union gewonnen hebben? Vorig jaar hadden ze veel te danken aan hun enorme voorsprong in het begin van de PO's want in de PO's hebben ze bijna niets meer getoond, dus onverdiend kampioen toen en eigenlijk Genk dan kampioen? Ronny Cypers, PO's horen bij competitie? Dus titel 2020 ook ongeldig?
 • Eric Bex

  1 maand geleden
  Union haalt 1 punt op 12 tegen Club dat zelf 37 op 39 puurt uit haar laatste 13 wedstrijden waarvan heel wat wedstrijden tegen andere Belgische topteams. Als deze titel niet verdiend is wanneer is een titel dan wel verdiend 🤔? Proficiat Club en Union voor jullie uitstekend seizoen 👍.
 • Boekstaens Gaston

  1 maand geleden
  Veel mensen zijn blijkbaar ook al vergeten dat Union op het einde van de reguliere competitie thuis punten heeft verspeeld tegen STVV, Eupen, Oostende en waarschijnlijk ook nog tegen het veroordeelde Beerschot, dit weegt nu ook door.
 • dirk reynders

  1 maand geleden
  Juist Dany Herman, dan zouden Brugge en Gent wel eens een paar plaatsen lager kunnen eindigen
 • Filip Verhaegen

  1 maand geleden
  Union heeft prachtig gespeeld maar veel mensen vergeten dat ze geen enkele keer van Club hebben gewonnen. Volgens mij speelt dit toch een grote rol en is Club dan toch verdient kampioen.
 1. "Als Lukaku Inter aan 20ste titel helpt, wordt hij weer onsterfelijk”: Italiaanse journalisten kaderen opvallend initiatief van ultra’s
  Serie A
  37

  "Als Lukaku Inter aan 20ste titel helpt, wordt hij weer onsterfe­lijk”: Italiaanse journalis­ten kaderen opvallend initiatief van ultra’s

  Als het van de ultra’s van Inter afhangt, zal Romelu Lukaku niet onmiddellijk met alle liefde van de wereld worden overladen bij zijn terugkeer. Want zijn “verraad” door vorige zomer naar Chelsea te verkassen, dat is supportersgroep De Curva Nord nog niet vergeten. “Hij werd hier behandeld als een koning, nu is hij een speler zoals zovelen.” Italiaanse voetbaljournalisten die de club volgen, begrijpen het initiatief, maar zeggen ook: “Het kan snel keren.”
 2. Beckham komt nog eens terug op veelbesproken rode kaart tegen Argentinië op WK van 1998: “Op en naast het veld begin van een moeilijke periode”
  Play
  Voetbal

  Beckham komt nog eens terug op veelbespro­ken rode kaart tegen Argentinië op WK van 1998: “Op en naast het veld begin van een moeilijke periode”

  Het was één van de dieptepunten in zijn carrière. Op het WK voetbal van 1998 pakte David Beckham rood in de achtste finale tegen Argentinië. Engeland verloor uiteindelijk de penaltyreeks en de grote ster werd de grote antiheld. Voor Beckham was dat de start van een zeer moeilijke periode, geeft hij vandaag toe. “Ik moest aan mezelf bewijzen dat ik nog op het hoogste niveau kon spelen", aldus Beckham, die ook onder meer lof heeft voor de fans van Manchester United (zie bovenstaande video).