Joris Vandenbroucke (Vooruit)
Volledig scherm
Joris Vandenbroucke (Vooruit) © BELGA

Joris Vandenbroucke (Vooruit): “Voorstel Pro League is perverse logica, grootverdieners zullen nog steeds minder bijdragen”

VoetbalHet voorstel van de Pro League, dat een plan heeft om 25 miljoen euro op te halen voor de sociale zekerheid, vindt weinig steun bij de regering. “De grootste voordelen blijven naar de grootste lonen gaan”, zegt Vooruit-kamerlid Joris Vandenbroucke.

21 reacties

 • Polutnik Ronald

  1 maand geleden
  Waarom steeds maar vergaderingen en bijeenkomsten houden en voorstellen doen . Gewoon dadelijk morgen en niet nog binnen maanden of jaren , alle mensen gewone werkmensen als sporters en rijkelui allemaal laten betalen en de zwaarste inkomens mogen nog wat meer bijdragen en verder geen discussies meer .
 • Albert Georges

  1 maand geleden
  Dat de politiek geen ballen heeft dat wisten we al ! Voorstel ? De pro League heeft geen voorstel te maken!
 • Mieke Ponet

  1 maand geleden
  Iedere Belg is gelijk voor de wet, zo staat het in de grondwet. Wat blijkt het nu in de werkelijkheid dat het niet zo is, niet alleen in het voetbal maar ook op andere vlakken. De index is een mooie zaak maar de uitbetaling in percentage is discriminatie omdat het over levens duurte gaat, nog zo een draak België heeft niet één pensioenstelsel maar drie Ambtenaren, werknemers en zelfstandige en dit alles mede geregeld door VAKBONDEN in het verleden. Onbegrijpelijk maar waar.
 • Sam Bedfort

  1 maand geleden
  Pas wanneer politici hun catering en drankjes aan de volle pot betalen in de senaat, geen speciale nv's oprichten om belastingen te ontwijken en geen eigen pensioenberekening hebben, hebben ze recht van spreken.
 • Jan Verheyen

  1 maand geleden
  Iedereen, niet enkel de grootverdieners in het voetbal de volledige 13,07 procent laten betalen net zoals elke "gewone" werkende mens. En specifiek voor het voetbal, de inzet van de ordediensten door de voetbalbond en/of de clubs laten betalen naargelang de noodwendigheid.
 1. Bij Beerschot stijgt de derbykoorts: “Hopelijk doet Radja bij Antwerp mee, het zou plezant zijn tegen hem te spelen”
  Beerschot
  1

  Bij Beerschot stijgt de derby­koorts: “Hopelijk doet Radja bij Antwerp mee, het zou plezant zijn tegen hem te spelen”

  Na de bekerexit donderdag op Standard draait Beerschot de knop snel om naar de Antwerpse derby zondag. Coach Javier Torrente, gepokt en gemazeld door Zuid-Amerikaans derby’s, hoopt op een “onvergetelijke match”. Tom Pietermaat brengt het team en zichzelf in de juiste mood: “Mijn dochtertje van vier maanden oud krijgt zondagochtend een Beerschotpakje aan.”
 2. Biostatisticus Geert Molenberghs vindt het niet verstandig dat volle voetbalstadions wel nog gewoon kunnen: “Een anomalie”
  Play
  Sport
  27

  Biostatis­ti­cus Geert Molen­berghs vindt het niet verstandig dat volle voetbalsta­di­ons wel nog gewoon kunnen: “Een anomalie”

  De profvoetbalclubs en hun supporters haalden opgelucht adem. De veldritorganisatoren en de wielerfans ook. De stadionpoorten of modderweides moeten niet toe. De volle capaciteit blijft zelfs toegelaten. Een beslissing die niet meteen in de lijn der verwachtingen lag en lang niet iedereen heeft er begrip voor. Biostatisticus Geert Molenberghs spreekt van “een anomalie”.
 3. Football Talk. Deinze naar tweede plek in 1B - 15.000 tickets voor Dortmund-Bayern op halfuur uitverkocht
  Voetbal

  Football Talk. Deinze naar tweede plek in 1B - 15.000 tickets voor Dort­mund-Bay­ern op halfuur uitver­kocht

  Op de 14de speeldag van de 1B Pro League keken Deinze en Virton elkaar in de ogen. Deinze won de openingswedstrijd van de speeldag overtuigend met 3-0. Dylan De Belder opende de score voor de thuisploeg in de 51ste minuut. Pas in de slotfase van de wedstrijd kon Deinze de overwinning veiligstellen. De Belder maakte zijn tweede van de avond in de 86ste minuut, Mertens zette in de toegevoegde tijd de 3-0-eindscore op het bord.