Joris Vandenbroucke (Vooruit)
Volledig scherm
Joris Vandenbroucke (Vooruit) © BELGA

Joris Vandenbroucke (Vooruit): “Voorstel Pro League is perverse logica, grootverdieners zullen nog steeds minder bijdragen”

VoetbalHet voorstel van de Pro League, dat een plan heeft om 25 miljoen euro op te halen voor de sociale zekerheid, vindt weinig steun bij de regering. “De grootste voordelen blijven naar de grootste lonen gaan”, zegt Vooruit-kamerlid Joris Vandenbroucke.

21 reacties

 • Polutnik Ronald

  1 jaar geleden
  Waarom steeds maar vergaderingen en bijeenkomsten houden en voorstellen doen . Gewoon dadelijk morgen en niet nog binnen maanden of jaren , alle mensen gewone werkmensen als sporters en rijkelui allemaal laten betalen en de zwaarste inkomens mogen nog wat meer bijdragen en verder geen discussies meer .
 • Albert Georges

  1 jaar geleden
  Dat de politiek geen ballen heeft dat wisten we al ! Voorstel ? De pro League heeft geen voorstel te maken!
 • Mieke Ponet

  1 jaar geleden
  Iedere Belg is gelijk voor de wet, zo staat het in de grondwet. Wat blijkt het nu in de werkelijkheid dat het niet zo is, niet alleen in het voetbal maar ook op andere vlakken. De index is een mooie zaak maar de uitbetaling in percentage is discriminatie omdat het over levens duurte gaat, nog zo een draak België heeft niet één pensioenstelsel maar drie Ambtenaren, werknemers en zelfstandige en dit alles mede geregeld door VAKBONDEN in het verleden. Onbegrijpelijk maar waar.
 • Sam Bedfort

  1 jaar geleden
  Pas wanneer politici hun catering en drankjes aan de volle pot betalen in de senaat, geen speciale nv's oprichten om belastingen te ontwijken en geen eigen pensioenberekening hebben, hebben ze recht van spreken.
 • Jan H.G. Verheyen

  1 jaar geleden
  Iedereen, niet enkel de grootverdieners in het voetbal de volledige 13,07 procent laten betalen net zoals elke "gewone" werkende mens. En specifiek voor het voetbal, de inzet van de ordediensten door de voetbalbond en/of de clubs laten betalen naargelang de noodwendigheid.
 1. Expert over de berekende stap in het onbekende van Dante Vanzeir: “Martínez had geen probleem met de MLS”
  PREMIUM
  BUITENLANDS VOETBAL
  2

  Expert over de berekende stap in het onbekende van Dante Vanzeir: “Martínez had geen probleem met de MLS”

  De MLS is voor Dante Vanzeir (24) een stap in het onbekende. Volgens MLS-kenner en journalist Matthias Van Halst past het offensievere voetbal in de Verenigde Staten bij de nu voormalige aanvaller van Union en belandt hij met New York Red Bulls in een ambitieuze club. En dat alles hoeft niet het einde te beteken van het hoofdstuk Rode Duivels: “Op het voorbije WK in Qatar waren een veertigtal spelers uit de MLS actief.”
 2. “Emoties kunnen onmiddellijk na match hoog oplaaien”: Referee Department laat kritiek van Toby Alderweireld passeren
  BELGISCH VOETBAL
  31

  “Emoties kunnen onmiddel­lijk na match hoog oplaaien”: Referee Department laat kritiek van Toby Alderwei­reld passeren

  “Ze waren met twaalf en niet met elf.” Toby Alderweireld was gisteren niet mals voor de spelleiding van ref Lardot na hun bekernederlaag bij Union. Toch hoeft de verdediger van Antwerp niet voor een sanctie te vrezen. Het Referee Department kan zijn woorden wel plaatsen, zegt operationeel directeur Stephanie Forde: “Onmiddellijk na een wedstrijd kunnen de emoties hoog oplopen.” Het bondsparket kan mogelijk wel nog optreden.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. “Take it in your face!”: Anderlecht-aanvoerder Vertonghen kreeg tegen Antwerp micro mee en dat leverde opvallende beelden op
  Anderlecht
  5

  “Take it in your face!”: Anderlecht-aanvoerder Vertonghen kreeg tegen Antwerp micro mee en dat leverde opvallende beelden op

  Als u de wedstrijd afgelopen weekend tegen Antwerp zag, kon u alleen maar vaststellen dat Anderlecht-aanvoerder Jan Vertonghen opnieuw bij de beteren bij paars-wit was. Wat u wellicht nog níet wist: de 35-jarige Rode Duivel kreeg voor de gelegenheid ook een micro opgespeld. Van het onderonsje met Antwerp-kapitein, vriend en “strijder” Toby Alderweireld bij de aftrap, over het “alibi-drukzetten” van een Antwerp-speler tot de “take it in your face!” tegen zijn ploegmaats bij een vrije trap voor de vijand: het komt allemaal in bod in een video van ruim tien minuten.