BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Ivan De Witte kritisch over Super League: “Vervreemding van de natuur van het voetbal”

VoetbalDe Super League zorgt voor een aardverschuiving in de voetbalwereld. Twaalf Europese topclubs bevestigden vannacht dat ze een nieuwe supercompetitie willen oprichten. Het idee stuit op veel kritiek, ook bij AA Gent-voorzitter Ivan De Witte. “Als het zover komt, vind ik dat de Europese Commissie zich met de zaak moet bezighouden.”

6 reacties

 • Ruben Grauls

  1 maand geleden
  Keer eerst eens voor uw eigen deur man. Beneliga is exact hetzelfde principe, waarin de zogenaamde grote Belgische clubs zich willen afscheiden van het 'pleps' à la Mechelen, STVV en Kortrijk.
 • willem sliggers

  1 maand geleden
  Mr De Witte , wees niet naief , het voetbal is gewoon mensenhandel waar heel wat partijen een graantje meepikken met de makelaars op kop Nu er een nieuwe competitie word opgestart zijn er nogal wal individuen die staan te schreeuwen om ook wat mee te scharrelen.
 • ROGER DEPREZ

  1 maand geleden
  Het gaat om geld natuurlijk en niets anders als men er bij is is men voorstander en indien niet erbij is men natuurlijk tegen.
 • bram de mey

  1 maand geleden
  beneliga idd stef + het play-off-systeem
 • Philippe Vanbelleghem

  1 maand geleden
  het sportieve is bijzaak om de poen is het te doen . De beste financiële en sportieve clubs moeten dan maar in de BENE league stappen .
 1. Tweede zomertransfer van Racing Genk is een feit: Limburgers halen verdediger van Deportivo La Coruña
  KRC Genk

  Tweede zomertrans­fer van Racing Genk is een feit: Limburgers halen verdediger van Deportivo La Coruña

  Racing Genk heeft na Simen Jukleröd zijn tweede zomertransfer beet. Mujaid Sadick is de naam van de centrale verdediger van opleiding. Sadick is 21 jaar en kom over van Deportivo La Coruña, de Spaanse traditieclub die intussen is afgegleden naar de Spaanse derde klasse. Op 12 mei 2018 debuteerde hij op 18-jarige leeftijd in La Liga, maar nadien degradeerde Sadick mee met Deportivo naar de tweede klasse.
 1. Gilles De Bilde over EK-selectie: "Martínez laat jonge garde nog in wachtkamer"
  Play

  Gilles De Bilde over EK-selectie: "Martínez laat jonge garde nog in wachtkamer"

 2. Herbeleef hoe Evenepoel seconde terug wint en Sagan ploegwerk afrondt
  Play

  Herbeleef hoe Evenepoel seconde terug wint en Sagan ploegwerk afrondt