Philippe Clement.
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe Clement. © Norbert Scanella / PanoramiC

INTERVIEW. Philippe Clement verveelde zich nog geen seconde in Monaco: “Hier heb je geen play-offs nodig om het beetje spannend te maken”

Buitenlands voetbalOndanks een wat aarzelende start heeft Philippe Clement (48) het naar zijn zin in Monaco. Paul Gheysens hoeft hem dus voorlopig niet te bellen. Wij gingen op bezoek bij Clement, voor een gesprek over het leven in het mondaine Monaco, de drukke dagen, de Franse competitie en - uiteraard - ‘zijn’ Club. “Ik hoor veel mensen nog regelmatig. Zélfs Ruud Vormer.”

47 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  4 maanden geleden
  Hij is alleen 100 maal verstandiger en eerlijker dan Leekens , die altijd hoopte op een vlug ontslag, zodat hij zijn ontslag premie kon oprapen en vertrekken zonder resultaat voor de club.
 • Jan Vlietinck

  4 maanden geleden
  Ik versta vele reacties niet. Wees toch eens fier als een landgenoot het waar maakt in het buitenland !
 • Ivan Smissen

  4 maanden geleden
  Blij dat hij zich niet verveeld heeft. Dat is meer dan gezegd kan worden van de Monaco-supporters sinds zijn aantreden. Of wacht, Monaco heeft helemaal geen supporters.
 • nico baelde

  4 maanden geleden
  Bescheidenheid siert een mens en dat is juist hetgeen van Clement kan gezegd worden. Hij is geen mediageil figuur maar een bescheiden vakgedreven competente coach. Geef hem de mogelijkheid om een ploeg te vormen en de resultaten zullen volgen. Enorm goede peoplemanager. Fier dat hij jaren bij club was, maar als het op is is het op.
 • jos kenis

  4 maanden geleden
  Als de trein passeert betekent gewoon dat hij voor de vlucht vooruit heeft gekozen bij Brugge. Om zich een vernederend ontslag te besparen. Dat zal er toch vlug komen met vijf maanden vertraging. En dan wacht gewoon de grote leegte.