Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). © Photo News

INTERVIEW. Minister Van Peteghem over de taxshift in de topsport: “Het failliet van het voetbal is het laatste wat ik wil”

Ooit was Vincent Van Peteghem (CD&V) arbiter in het jeugdvoetbal. Drie wedstrijden hield hij het vol, en toen was het duidelijk dat het niks voor hem was. Nu is hij minister van Financiën en opnieuw de scheidsrechter: hij is klaar met nieuwe fiscale regels voor de sportclubs - lees: de grote voetbalclubs, want zij zullen ze het hardst in de portefeuille voelen. “We geven geen blanco cheque meer aan de clubs”, zegt Van Peteghem (41), die nu voor het eerst reageert op de commotie die al wéken heerst. “Maar clubs moeten toch eens nadenken over hun verdienmodel.”

9 reacties

 • jan boden

  2 jaar geleden
  De huidige gunstige regeling heeft het voetbal nog te danken aan Jean-Luc Dehaene die een fanatiek supporter van Club Brugge was. Ook voor de vernieuwing van Jan Breydel op kosten van de overheid in 2000 heeft hij gezorgd.
 • frans Venloo

  2 jaar geleden
  Politieke sjoemelaars durven zelfs dit niet grondig aanpakken Ze zijn bezig met achterpoortjes te bouwen en dat vraagt veel tijd Leg het maar eens uit aan de kiezers dat zulke bedragen niet eens belast worden .Succes ermee in 2024 vivalde ( wat een mooie naam zonder inhoud )
 • marc rooms

  2 jaar geleden
  Het zijn bedrijven en werknemers net zoals u en ik. Wij moeten bijdragen dus zij ook. Zo simpel is dat.
 • Johan hendrickx

  2 jaar geleden
  Typisch tsjevengedrag, bochten maken van 180° zoals de haan op de kerkentoren!
 • Johan Van Berlo

  2 jaar geleden
  Helemaal niet akkoord met deze ontwikkeling !! Voetbal is een "privé bedrijf met groot geldgewin anders zouden de rijke investeerders hun geld daar niet insteken. De voetballers zijn goedbetaalde werknemers. Waarom al deze voorkeursbehandeling ?? zogenaamd voor de jeugdwerking !! Vele werkende mensen zullen dit niet begrijpen, zeker de poetsvrouw niet die elke maand meer moet afdragen van een topvoetballer, en kunnen willen dit niet aanvaarden.