Olivier Deschacht oogst veel lof na zijn jubileummatch.
Volledig scherm
PREMIUM
Olivier Deschacht oogst veel lof na zijn jubileummatch. © Photo News

In navolging van Deschacht. ‘Sjotten tot je 40', zo doe je dat: “Spelers die zich niet jarenlang tot in de puntjes verzorgen, mogen het vergeten”

VoetbalHij blijft maar gaan. Olivier Deschacht, die zondag in zijn 500ste match op zijn 39ste nog raak trof ook. “Een dikke chapeau”, klinkt het bij ervaringsdeskundigen Simons, Borkelmans en Vander­smissen – de drie veldspelers die tot na hun 40ste in eerste klasse speelden als we wijlen Hector Goetinck (Club Brugge) en Jan Vanoirbeek (STVV) buiten beschouwing laten. Wil Deschacht recordhouder Simons bijbenen, dan moet hij nog bijna twee jaar doorgaan: “Spelers die zich niet jarenlang verzorgen, mogen het vergeten.”

3 reacties

 • Chris Marien

  9 maanden geleden
  Weinig blessures, goed verzorgd , goed getraind , goed verdiend Maar ik ben er gene fan van
 • George Haymann

  9 maanden geleden
  De meeste werken tot hun 65 voir een veel lager loon.
 • Frankie Albert Goethals

  9 maanden geleden
  Ollie was één van de beste Belgische linksbacks, met tal van topmatchen op zijn teller. Kan moeilijk anders aangezien hij bij Anderlecht speelde. Nooit begrepen waarom hij zo weinig tot de rode duivels behoorde. Met zijn ingesteldheid blijft hij een voorbeeld voor veel jongeren.
 1. Deel van technische staf Rode Duivels nu al ingeënt: een beetje stiekem, maar niet illegaal
  PREMIUM

  Deel van technische staf Rode Duivels nu al ingeënt: een beetje stiekem, maar niet illegaal

  Een deel van de technische staf van de Rode Duivels en minstens één lid van het directiecomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond zijn maandag al gevaccineerd. Een beetje stiekem, want de bond had hen gevraagd geen kledij te dragen waarop een embleem van de KBVB stond. De voetbalbond maakte nochtans legaal gebruik van de overschotten die het vaccinatiecentrum van Ronquières uitdeelde. De trainersstaf en spelers zijn nog niet gevaccineerd, de bond hoopt dat de federale regering daarvoor binnenkort groen licht geeft. Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft al laten weten dat hij pro is.
 2. Witsel op het EK? Degryse en Deschacht zien het in HLN SPORTCAST somber in: “Een niet-fitte Axel meenemen, dat mag je hem niet aandoen”
  Play
  HLN SPORTCAST
  3

  Witsel op het EK? Degryse en Deschacht zien het in HLN SPORTCAST somber in: “Een niet-fit­te Axel meenemen, dat mag je hem niet aandoen”

  Aan onze redactie vertelde Thierry Witsel dat Axel Witsel vergevorderd zit in zijn revalidatie. “Axel mag beginnen lopen op het veld. We moeten zien hoe hij reageert.” Bondscoach Roberto Martínez maakt op 17 mei zijn EK-selectie bekend. Is Witsel erbij of niet? Ook in onze nieuwe aflevering van HLN SPORTCAST komt het onderwerp aan bod. Degryse: “Ik kan het bijna niet geloven.”
 1. Kijk hier naar de samenvatting van de openingstijdrit van de Giro
  Play

  Kijk hier naar de samenvat­ting van de openings­tijd­rit van de Giro

 2. De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achterstand in zo’n verkiezing”
  Play
  Voetbal

  De Bruyne voor Gouden Bal? Thierry Courtois in HLN Sportcast: “Als Belg heb je altijd een achter­stand in zo’n verkiezing”

  8 mei