“Ik moet vechten voor mijn zoontje, voor mijn broer, voor iedereen”: Lukaku roept social media-CEO’s op om samen online haat halt toe te roepen

Voetbal‘t Is hoog tijd voor verandering, vindt ook Romelu Lukaku. In een gesprek met CNN roept de spits de CEO’s van de sociaalnetwerksites op om samen te zitten, ook met voetballers zelf, om te bekijken hoe er paal en perk kan worden gesteld aan online mishandeling en haat. Net als veel van zijn collega’s was Lukaku daar in het verleden al slachtoffer van.

30 reacties

 • Carl Panis

  3 weken geleden
  Maar als ze media gebruiken om reclame te maken, dan mag het wel(kinderbueno). Dat mag wel door onze strot geramd worden. Alleen de voordelen plukken, neen zo werkt het niet.
 • eric debanne

  3 weken geleden
  Die zou beter stoppen met voetballen en in de politiek gaan ...🙄...! Vrees dat racisme nooit verdwijnt heeft altijd bestaan helaas En via social media nog meer olie op het vuur ...
 • Francois Peters

  3 weken geleden
  Dat hij stopt met voetballen en in de politiek gaat
 • piet devlieger

  3 weken geleden
  Racisme bestaat al sinds de mens bestaat en het zal en kan nooit verdwijnen. Je kan het niet doen verdwijnen, noch met wetten, noch met straffen, noch met pogingen tot bewustmaking. Het zit in de mens ingebouwd.
 • Stefaan Breynaert

  4 weken geleden
  Lukaku heeft gelijk in wat hij hierover zegt maar het zal nooit verdwijnen, het is soms onzichtbaar maar het leeft onderhuids verder. Racisme en discriminatie tesamen met homofobie zitten bij velen ingebakken tot ze hun laatste adem uitblazen.
 1. Club Brugge vreest verkeersdrukte en spoort fans aan tijdig te vertrekken
  Champions League
  1

  Club Brugge vreest verkeers­druk­te en spoort fans aan tijdig te vertrekken

  Door de vele wegenwerken dreigt grote verkeersdrukte in de aanloop van het Champions League-duel Club Brugge - Manchester City. Blauw-zwart spoort de fans bijgevolg aan tijdig naar het stadion te vertrekken. Op diverse toegangswegen naar Brugge en het Jan Breydelstadion zijn werken aan de gang. Dat is zo langs de E40 te Aalter en langs de E403 te lichtervelde. En ook op de N31/Expressweg in de buurt van het stadion moeten alle wagens over één rijvak in de richting van de kust. Bovendien wordt de wedstrijd ook om 18u45 afgetrapt, wat alvast niet helpt voor een vlotte rit richting het stadion.
 2. Hoog en handig bezoek in Lommel: Ederson en Jesus wonen match bij en kunnen spelen tegen Club Brugge
  Champions League

  Hoog en handig bezoek in Lommel: Ederson en Jesus wonen match bij en kunnen spelen tegen Club Brugge

  Opvallend bezoek aan de Gestelsedijk in Lommel. Niemand minder dan de Braziliaanse Man City-internationals Ederson en Jesus woonden de wedstrijd tegen Moeskroen (3-0) als eregasten in het Soevereinstadion bij. Net als Manchester City behoort Lommel tot de City Football Group. Een functioneel bezoek van de twee City-sterren, die na de interland met Brazilië (een 4-1-zege tegen Uruguay) van afgelopen donderdag niet naar Engeland maar naar België reisden. Zo vermijdt het duo dat ze over het Kanaal tien dagen op hotel in quarantaine moeten en kunnen ze aantreden in de Champions League-match van dinsdag tegen Club Brugge. Ook zonder de twee won Man City makkelijk van Burnley. 2-0, met een goal van Kevin De Bruyne. Club Brugge - Manchester City is dinsdag vanaf 18u45 live op VTM te zien.
 1. Football Talk. Zulte Waregem boekt 842.000 euro winst
  voetbal

  Football Talk. Zulte Waregem boekt 842.000 euro winst

  De jaarrekening van Zulte Waregem is gepubliceerd. De fusieclub liet 842.560,81 euro winst noteren. Daar is men aan de Gaverbeek zeer tevreden mee, aangezien het om een moeilijk coronajaar ging. In de wandelgangen valt te horen dat de cijfers te danken zijn aan de inspanningen van sterke man Tony Beeuwsaert, die in de dagelijkse werking geholpen wordt door CEO Eddy Cordier. Vorig jaar in november werd een verlies van 7,3 miljoen euro ingeschreven. Zulte Waregem moet wel voorzichtig blijven: financieel zijn niet alle zorgen voorbij. (PJC)
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.