Vincent Kompany.
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Kompany. © Photonews

Hugo Camps tackelt de racisten: “De straffen voor deze barbaarse uitwas zijn niet zwaar genoeg. Een levenslang stadionverbod moet haalbaar zijn”

VoetbalHugo Camps zag hoe de wonden van Vincent Kompany weer bloot kwamen te liggen. Zijn woorden sneden door hart en ziel. En dus tackelt onze columnist de racisten. Want diversiteit is iets om trots op te zijn. “Het Belgisch voetbal is al jaren gekleurd. Vaak zijn het de Afrikaanse vreemdelingen die het verschil maken tussen winst en verlies. Dan worden ze even toegejuicht, maar alleen als speler, niet als mens.” Camps vraagt om zware straffen. Én een proactief optreden van de clubs.

56 reacties

 • Corry Van Bogaert

  5 maanden geleden
  Ik denk dat de mensen het gewoon beu zijn , alle dagen racisme , racisme en nog eens racisme , ze zouden er beter wat minder aandacht aan geven zal misschien rapper gedaan zijn .
 • JOHAN Goossens

  5 maanden geleden
  racisme = discriminatie = overal , sommige mensen vinden zich beter omdat : ze een groter huis hebben , met een grotere auto rijden ,ze meer geld op de bank hebben,een betere job hebben enz zijn dan dikwijls mensen met kinderen die zich tegen discriminatie uitspreken maar het zelf ook doen
 • julien boonen

  5 maanden geleden
  Goed dat we nog een eigen mening mogen hebben Mr Camps ,eens gaan werken in een groot warenhuis Mr Camps dan weet je snel hoe het zit met diversiteit ,en het verschil van de klanten die je moet bedienen ,respect moet van beide kanten .
 • Bernard Vermoere

  5 maanden geleden
  Levenslang stadionverbod eender waar zou een terechte straf zijn!
 • Tim Candaele

  5 maanden geleden
  Waarom zei Kompany niks tijdens de wedstrijd?
 1. 300 euro per maand: Ronaldo trekt voor z’n favoriete cryosauna nu ook (samen met Cristiano Jr.) naar lokale club
  Time-Out
  2

  300 euro per maand: Ronaldo trekt voor z’n favoriete cryosauna nu ook (samen met Cristiano Jr.) naar lokale club

  En plots zit je in hetzelfde zwembad als Cristiano Ronaldo. Hoewel hij thuis alle sportinfrastructuur en herstelmateriaal voor handen heeft, heeft de Portugese wereldster zich aangesloten bij een lokale sportschool, die ook dienst doet als ontspannings- en herstelcentrum. Ronaldo’s favoriete ruimte? De cryosauna, waar je blootgesteld wordt aan temperaturen tot -130 graden Celsius.
 2. Vormer drinkt shotjes met Hoefkens en Vanaken tapt pinten: een blik achter de schermen van het Brugse kampioenenfeest
  Play
  Club Brugge
  1

  Vormer drinkt shotjes met Hoefkens en Vanaken tapt pinten: een blik achter de schermen van het Brugse kampioenen­feest

  Er is al veel gezegd, getoond en geschreven over de Brugse kampioenenenparty die afgelopen zondag tot in het holst van de nacht duurde, maar beelden vanop het ‘privéfeestje’ van de Brugse selectie in het Oud Gemeentehuis in Varsenare: die had u nog van ons te goed. Op de filmpjes is onder meer te zien hoe Ruud Vormer een shotje deelt met assistent-trainer Carl Hoefkens en hoe Hans Vanaken zijn vijfde Brugse oppergaai vierde door volleerd cafébaas te gaan spelen. En zeggen dat er komende zondag en maandag nog twee zulke feestjes op het programma staan...
 1. “Een laffe daad”: dolgedraaide fan geeft nietsvermoedende spits van tegenpartij kopstoot
  Play
  Buitenlands Voetbal
  1

  “Een laffe daad”: dolgedraai­de fan geeft nietsver­moe­den­de spits van tegenpar­tij kopstoot

  Nottingham Forest won gisteravond van Sheffield United de terugwedstrijd in de halve finales van The Championship voor promotie naar de Premier League. De fans liepen dol van vreugde het veld op om de overwinning te vieren met de spelers. Maar daar liep het uit de hand. Een supporter van The Tricky Trees liep recht naar Billy Sharp, de 36-jarige spits van Sheffield, en gaf hem een kopstoot.