Émile Mpenza speelde bij Schalke 04, maar zag een toptransfer naar Arsenal afspringen.
Volledig scherm
PREMIUM
Émile Mpenza speelde bij Schalke 04, maar zag een toptransfer naar Arsenal afspringen. © Photonews

Hoe Schalke de opmars van Mpenza fnuikte door waanzinnig bedrag te vragen: “Als ik tien jaar later was geboren, had ik misschien bij Real of Barça kunnen zitten...”

VoetbalAls het van Arsène Wenger had afgehangen, dan had Émile Mpenza ooit voor Arsenal gevoetbald. Hij zat zelfs bij hem aan tafel. Ook Juventus wilde de Rode Duivel. Maar Schalke 04 gokte en uiteindelijk won niemand. Hoe een exorbitante vraagprijs ervoor zorgde dat de opmars van Mpenza gefnuikt werd, bespreken we in aflevering twee van onze reeks ‘transferdeals die álles hadden kunnen veranderen’. Mpenza blikt terug: “Ik had één van de Invincibles kunnen zijn.”

2 reacties

 • Pieter Vermeersch

  3 maanden geleden
  Sorry maar nooit een topper geweest, op Belgisch niveau wel ja, maar teveel counterspits. Had wel bij een subtopper kunnen spelen zoals Lukaku. Was minder sterk, maar wel sneller.
 • HENDRIK WECKSELER

  7 maanden geleden
  Hij was goed de beste van de 2 Mpenza’s maar absolute top nee een goed seizoen bij Schalke en het was om zeep en om het te maken bij een ploeg als Arsenal toen daarvoor had die zijn lichaam beter moeten verzorgen zodat die minder vaak geblesseerd zou zijn geweest want om bij een premier league ploeg te slagen en zeker aan de top moet je fysiek een beest zijn
 1. Kompany laat hoofd niet hangen na 0 op 6: "Ik haal vertrouwen uit de vele kansen die we creëren"
  Play
  Anderlecht

  Kompany laat hoofd niet hangen na 0 op 6: "Ik haal vertrouwen uit de vele kansen die we creëren"

 2. Vercauteren over Lamkel Zé: "Hij moet zijn kans grijpen"
  Play
  Antwerp

  Vercaute­ren over Lamkel Zé: "Hij moet zijn kans grijpen"