rv
Volledig scherm
PREMIUM
© rv

Hij kwam, zag en overwon: hoe keizer Mourinho in één jaar AS Roma en een Italiaanse hoofdstad aan zijn voeten kreeg

VOETBALHij kwam, hij zag, hij overwon. Een stad ligt aan de voeten van een oude keizer, die de afgelopen jaren meer verdeelde dan dat hij heerste. Divide et impera. In zijn woorden, in de gestes. Impressies van een jaar Mourinho-mania in Roma, met de Conference League-finaletriomf tegen Feyenoord woensdagavond als orgelpunt. Of hoe een Portugese opschepper al won voor hij effectief zijn eerste trofee had gewonnen.

4 reacties

 • Leon Langeveld

  3 maanden geleden
  Volgens mij zijn ze 2 keer op het helft van Feyenoord geweest...
 • Etienne De Bondt

  3 maanden geleden
  Is niet moeilijk, dit jaar was het eerste.
 • Ivi Poivre

  3 maanden geleden
  Tja, die conference league bestaat nog maar pas, zeker?
 • Nathalie Laporte

  3 maanden geleden
  Forza Cyriel Dessers
 1. Britse miljardair Ratcliffe wil Manchester United kopen

  Britse miljardair Ratcliffe wil Manchester United kopen

  De Britse miljardair Jim Ratcliffe heeft interesse in Manchester United. De 69-jarige Ratcliffe, die eerder dit jaar al een bod uitbracht op Chelsea, wil graag met de familie Glazer in gesprek als de Amerikanen hun aandelen willen verkopen. "Als de club te koop is, is Jim zeker een potentiële koper", zegt een woordvoerder van Ratcliffe tegen de Britse krant The Times. "Als er iets mogelijk is, willen we zeker praten over een eigenaarschap voor de lange termijn."
 2. Domme kopstoot van Núñez, pareltje van Diaz: Liverpool mist start volledig na nieuwe draw
  Play
  Premier League
  2

  Domme kopstoot van Núñez, pareltje van Diaz: Liverpool mist start volledig na nieuwe draw

  Een op z’n zachtst gezegd opvallend thuisdebuut voor Darwin Núñez bij Liverpool. De spits die deze zomer 75 miljoen euro kostte en Benfica via bonussen zelfs 100 miljoen kan opleveren, kreeg rood na een wel erg domme actie. Núñez vocht een lijf-aan-lijfgevecht uit met Crystal Palace-verdediger Joachim Anderson. Daarbij zorgde de Uruguayaanse aanvaller al een eerste keer voor een beweging met het hoofd richting zijn naaste belager. Niet naar de zin van Anderson, die de ref wees op de beweging en Núñez een duwtje in de rug gaf. Daar kon de Liverpool-spits allesbehalve om lachen: Núñez reageerde met een nieuwe kopstoot - dit keer wel die naam waardig. Anderson zeeg neer naar de grond. Scheidsrechter Paul Tierney kon niet anders dan rood trekken.