rv
Volledig scherm
PREMIUM
© rv

Hij kwam, zag en overwon: hoe keizer Mourinho in één jaar AS Roma en een Italiaanse hoofdstad aan zijn voeten kreeg

VOETBALHij kwam, hij zag, hij overwon. Een stad ligt aan de voeten van een oude keizer, die de afgelopen jaren meer verdeelde dan dat hij heerste. Divide et impera. In zijn woorden, in de gestes. Impressies van een jaar Mourinho-mania in Roma, met de Conference League-finaletriomf tegen Feyenoord woensdagavond als orgelpunt. Of hoe een Portugese opschepper al won voor hij effectief zijn eerste trofee had gewonnen.

4 reacties

 • Leon Langeveld

  1 maand geleden
  Volgens mij zijn ze 2 keer op het helft van Feyenoord geweest...
 • Etienne De Bondt

  1 maand geleden
  Is niet moeilijk, dit jaar was het eerste.
 • Ivi Poivre

  1 maand geleden
  Tja, die conference league bestaat nog maar pas, zeker?
 • Nathalie Laporte

  1 maand geleden
  Forza Cyriel Dessers
 1. Cyriel Dessers is klaar om geschiedenis te schrijven met Feyenoord in finale Conference League: “Ik ben hier niet om aan sightseeing te doen”
  PREMIUM
  VOETBAL

  Cyriel Dessers is klaar om geschiede­nis te schrijven met Feyenoord in finale Conference League: “Ik ben hier niet om aan sightsee­ing te doen”

  Vanavond is zijn afspraak met de geschiedenis. Cyriel Dessers (27): op een jaar tijd van de Genkse bank naar Conference League-winnaar én -topschutter? De laatste woorden van een spits op jacht naar eeuwige roem, maar met een onduidelijke toekomst: “Als ik moet terugkeren naar Genk, zie ik dat trouwens niet als een downgrade.”