De transfer van Fellaini van Standard naar Everton was een dubbeltje op zijn kant.
Volledig scherm
PREMIUM
De transfer van Fellaini van Standard naar Everton was een dubbeltje op zijn kant. © photonews

Het Deadline Day-drama van Marouane Fellaini (en vele anderen): “Die vlucht in dat kleine vliegtuig was schrikwekkend”

VoetbalA hard day’s night. Marouane Fellaini’s miljoenentransfer van Standard naar Everton in 2008 bevatte alle ingrediënten voor dé Deadline Day-thriller. Een setting in James Bondstijl. Een turbulente vlucht in een propellervliegtuig. En een haperend faxtoestel enkele minuten voor middernacht. In afwachting van een dag vol transfersuspense maandag nemen wij u terug in de tijd: van Londen naar Zaventem. “Je zag de paniek in hun ogen.”

3 reacties

 • jan boden

  1 jaar geleden
  In Duitsland wordt een fax nog veel gebruikt.
 • Jean Petermans

  1 jaar geleden
  Sorry, maar fax is niet meer van deze tijd, er zijn verschillende andere toepassingen ook geschikt voor dit soort problematiek.
 • Ralph Camberlin

  1 jaar geleden
  waarom moet dat ook altijd de laatste minuut geregeld worden.
 1. Na de straffe prestaties in Europa: hoe sterk is ons voetbal écht? HLN besprak het met vijf CEO’s van Belgische topclubs: “Mogen geen hosanna roepen”
  PREMIUM
  Belgisch voetbal
  8

  Na de straffe prestaties in Europa: hoe sterk is ons voetbal écht? HLN besprak het met vijf CEO’s van Belgische topclubs: “Mogen geen hosanna roepen”

  Drie Europese kwartfinalisten: sinds 1992 niet meer gebeurd. Het coëfficiëntenrecord: gebroken. Op papier floreert het Belgisch voetbal, terwijl ons buikgevoel zegt dat het niveau niet meteen gestegen is. HLN sprak daarom met de CEO’s van de vijf ploegen die Europees spelen/speelden, met de vraag: hoeveel waarde moeten we hechten aan de Europese campagne? Hoe sterk zijn onze clubs écht? Zegt Michel Louwagie: “Het is waanzin te denken dat we Nederland kunnen voorbijsteken”. Waarop Vincent Mannaert en Jesper Fredberg: “We moeten hóger mikken.”