Erling Haaland (links in duel tegen Club Brugge) en Kolo Touré (rechts, ooit in tenue van Anderlecht).
Volledig scherm
PREMIUM
Erling Haaland (links in duel tegen Club Brugge) en Kolo Touré (rechts, ooit in tenue van Anderlecht). © Twitter Erling Haaland/DH

Haaland, Van Nistelrooy, Salah... 9 wereldsterren die bijna voor een prikje in België speelden: “Mits meer durf, hadden wij in het spoor van Ajax kunnen blijven”

VoetbalSoms hangt het maar af van een miljoentje meer of minder. Van een voorzitter die de knoop niet wil doorhakken. Of van een slechte pass omdat je tenen bevroren zijn. Heel wat uitstekende voetballers verschenen in hun jonge jaren ook op de radar van Belgische scouts. Zo ook Erling Haaland, de nieuwste superster van Manchester City. Manchester United, FC Barcelona, Bayern München... Dat had ook Anderlecht, AA Gent of Club Brugge kunnen zijn. Wij plozen de strafste cases uit. Wat als...

4 reacties

 • eric debanne

  2 maanden geleden
  Hadden wij...Hadden wij ...🙄...praat voor de wind is dat...! Typisch België natuurlijk Wat zouden zulke spelers hier komen doen ...spelen voor zo'n prutskompetitie mss...🙄...?
 • Paulus de Mos

  2 maanden geleden
  Als Haaland toen al in de stal van Raiola zat was het echt geen onbekend talentje meer natuurlijk Spelers die bij een topmakelaar als Raiola gecontracteerd zijn staan bij alle scouts van topclubs op het verlanglijstje , had Brugge een miljoen meer geboden dan was een rijkere club daar gewoon weer over heen gegaan Dit soort "wat als "verhalen maken nooit melding van alle miskopen die men misliep door juist niet al te gewaagd aan te kopen
 • Lowi Verborgt

  2 maanden geleden
  Dan hebben die jongens veel geluk gehad dat ze niet naar Belgie gekomen zijn want hier hadden ze nooit wereldsterren kunnen worden.
 • Willem Leeuw

  2 maanden geleden
  Had gekund maar daar koop je niet veel voor. De grote voetballanden kapen het talent steeds jonger weg bij de kleinere voetballanden. Vroeger maakte deze spelers nog een tussenstap in Nederland of België. Helaas zijn de tijden veranderd en de grote clubs steeds rijker.
 1. Dries Mertens valt gretig in, maar kan verrassende nederlaag van Galatasaray bij debuut niet afwenden
  Play
  Buitenlands voetbal
  9

  Dries Mertens valt gretig in, maar kan verrassen­de nederlaag van Galatasa­ray bij debuut niet afwenden

  Geen geslaagd debuut voor Dries Mertens bij Galatasaray. De Rode Duivel viel een kwartier voor tijd in, net nadat Giresunspor op voorsprong was geklommen. Een gretige Mertens toonde zich wel, onder meer via twee vrije trappen, maar kon de verrassende nederlaag (0-1) voor de Turkse topclub niet meer afwenden. Zo begint Galatasaray met drie op zes aan het nieuwe seizoen.