.
Volledig scherm
. © AFP

Groepsfase zit erop, achtste finales gaan van start: welke landen treffen elkaar bij de laatste zestien?

De groepsfase van het WK voetbal in Qatar zit erop. Vandaag starten de achtste finales. Hoe zien de affiches eruit? En wanneer kunnen de toplanden elkaar treffen? Dankzij onderstaande foto bent u helemaal mee.

2 reacties

 • JOHAN VANBEKBERGEN

  2 maanden geleden
  Ik vermoed dat Japan zeker in de halve finale zal zitten.
 • peter De ridder

  2 maanden geleden
  Veel ploegen in de volgende ronde hadden we daar niet verwacht en al goed. Dit bewijst dat je met minder talent maar met volle overgave iets kan bereiken. Op dat vlak kan voetbal al mooi zijn. Doch vind ik dat dit WK een naar reukje heeft op vele vlakken. Zo heb ik het gevoel dat dit WK een wereldkampioen gaat geven die niemand had verwacht. Nu de belgen weg zijn ga ik voor zwitserland supporteren, zij doen het goed. Met japan en Korea als gevaarlijke outsiders, die doen het verre van slecht ;-)
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Zo ver ging het financieel gesjoemel van Manchester City: krijgt de Premier League een ongenaakbare club nu toch op de knieën?
  PREMIUM
  BUITENLANDS VOETBAL
  9

  Zo ver ging het financieel gesjoemel van Manchester City: krijgt de Premier League een ongenaakba­re club nu toch op de knieën?

  Dan toch niet onaantastbaar? Manchester City had jarenlang lak aan de regels van de voetbalbonden en belastingsdiensten. Niet zozeer het gefoefel met de petrodollars verbaast, wel de pocherige en bij momenten agressieve toon in de gelekte e-mails: “We kunnen doen wat we willen.” De sanctie van de UEFA kon de ploeg van Kevin De Bruyne via een sporttribunaal nog tenietdoen. Maar wat nu met de Premier League, die dreigt met puntenaftrek en degradatie wegens meer dan honderd overtredingen tegen de financiële regels?
 3. Is zijn positie nog houdbaar? Was er verbale agressie tegen werknemers? Antwoord op de meest prangende vragen na het vernietigend artikel over Vandenhaute
  PREMIUM
  7

  Is zijn positie nog houdbaar? Was er verbale agressie tegen werknemers? Antwoord op de meest prangende vragen na het vernieti­gend artikel over Vandenhau­te

  De Raad van Bestuur zal er een vette kluif aan hebben. Reken maar dat zij niet-uitvoerend voorzitter van Anderlecht, Wouter Vandenhaute ter verantwoording zullen roepen na een reeks aantijgingen die in ‘Humo’ aan zijn adres werden geuit. Van het riant loon van een half miljoen euro, over zijn functioneren als niet-uitvoerend voorzitter tot de verbale agressie op de werkvloer. Wij gidsen u langsheen de meest prangende vragen.
 1. Clubarts en makelaar van Atsu: “Christian was niet in het ziekenhuis, hij is nog steeds spoorloos”
  21

  Clubarts en makelaar van Atsu: “Christian was niet in het ziekenhuis, hij is nog steeds spoorloos”

  Er is grote onduidelijkheid omtrent het welzijn van voormalig Chelsea-aanvaller Christian Atsu. De Ghanees zou gisteren levend onder het puin vandaan zijn gehaald, maar het is onduidelijk waar de 31-jarige aanvaller zich op dit moment bevindt. Zijn zaakwaarnemer, coach en clubarts hebben hun zorgen geuit over de situatie. Inmiddels is duidelijk dat er sprake is geweest van een persoonsverwisseling.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.