BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Geen groepswinst? In deze gevallen kunnen de Rode Duivels nog tweede of derde in de poule eindigen

Rode DuivelsDe Rode Duivels staan komend weekend in de achtste finales van het EK. Maar Lukaku en co zijn wel nog niet zeker van groepswinst. Bij een gelijkspel of zege tegen Finland is dat altijd het geval. Maar bij een nederlaag kunnen de Belgen zelfs nog tweede (wat hen in de makkelijke tabelhelft brengt) of derde eindigen in de groep. De (quasi onmogelijke) scenario’s op een rij.

17 reacties

 • rob antwerp

  2 maanden geleden
  Zonder de bruine zou België ni ver geraken. Lukken vind ik overgewaardeerd: hij kan enkel harder lopen dan verdediging maar ik zie hem ni dribbelen en hij trapt er soms zelf nog over als hij vlak voor doel staat. Doet me denken aan Weghorst van oranje. Hazard was vroeger goed maar haalt na zijn blessures niet meer hetzelfde niveau. Met hun ervaring kunnen ze wel balbezit houden en gelukkig hebben we een goede keeper
 • Dirk Tuymans

  2 maanden geleden
  28/6 kunne we ze ophalen in Zaventem. Algoed dat ene Lukaku op niveau is. Anders was het nu dinsdag al op Zaventem.
 • Dimitri De Witte

  2 maanden geleden
  We hadden op het vorige EK ook zogezegd de gemakkelijkste tabel met die kwartfinale tegen Wales... Kies deze x dan maar voor de moeilijkste tabel dan hebben we tenminste geen onderschatting.
 • nikki groothuis

  2 maanden geleden
  Belgie vind zichzelf de beste ploeg van de wereld omdat ze op 1 staan op de fifa ranking en als je jezelf de beste vind ga dan ook niet de topploegen uit de weg en speel er gewoon tegen en zoek niet altijd excuses.Ik zie ze geen europees kampioen worden .Het wilt niet zeggen omdat de bruyne invalt tegen denemarken(zwakke ploeg)en scoort dat Belgie opeens top van de wereld is.
 • Ward Berden

  2 maanden geleden
  Het zou handig zijn als we verloren tegen Finland, maar ik zie het niet gebeuren. Hadden we 3 jaar geleden verloren van Engeland, zouden we ook tot de finale geraakt zijn.
 1. Joachim Van Damme loopt er de kantjes af, KV Mechelen stuurt hem naar B-kern
  KV Mechelen
  5

  Joachim Van Damme loopt er de kantjes af, KV Mechelen stuurt hem naar B-kern

  KV Mechelen heeft Joachim Van Damme (30) voor onbepaalde tijd naar de B-kern gestuurd. “Wegens disciplinaire redenen”, aldus de club. Van Damme sukkelde sinds februari met een blessure aan de adductoren (pubalgie). Desondanks liep hij er de voorbije tijd de kantjes af. Bij de start van de voorbereiding op dit seizoen kwam hij niet fit op de club toe en de voorbije weken kwam hij regelmatig te laat of zelfs helemaal niet opdagen. Iets wat ook dit weekend het geval was - de druppel die de emmer deed overlopen.
 2. “Kanjer! Wereldgozer!”: heerlijke live hereniging tussen Luc Nilis en Johan Boskamp in Eindhoven
  Play
  Champions League
  3

  “Kanjer! Wereldgo­zer!”: heerlijke live hereniging tussen Luc Nilis en Johan Boskamp in Eindhoven

  Geweldig intermezzo tijdens de live uitzending van PSV - FC Midtjylland op het Nederlandse RTL7. Luc Nilis (54) die speciaal even langs de tafel kwam om Johan Boskamp (72) te omhelzen. De emotionele Nederlander knuffelde Nilis hartstochtelijk terug. De twee leerden elkaar goed kennen in het seizoen 1993-1994, toen Anderlecht met een vlot scorende Nilis de dubbel titel-Belgische beker pakte. Het jaar erop trok de aanvaller naar PSV.