Ook de fiscus zet z'n klauwen in het Belgisch profvoetbal na Operatie Propere Handen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook de fiscus zet z'n klauwen in het Belgisch profvoetbal na Operatie Propere Handen. © HLN - Getty Images

Fiscus wil 10 miljoen euro terug, belastingdienst bijt zich vast in ons voetbal: 80 dossiers, 19 clubs in vizier

VoetbalDe beerput gaat volledig open. Niet enkel wil het federaal parket 56 mensen voor de correctionele rechtbank, ook de Bijzondere Belastingdienst vordert nu al meer dan 10 miljoen euro. Ze onderzoekt ook de boekhouding van 19 clubs.

70 reacties

 • Helga Geuens

  4 maanden geleden
  En de rest wordt niet geïnd??
 • Leo Van Rillaer

  4 maanden geleden
  Slechts 10 miljoen Euro?
 • Karel De Martelaere

  4 maanden geleden
  Verhoog dat bedrag en gebruik de opbrengst om de energiefactuur te verminderen. Tijd voor eerlijke en sociale fiscaliteit!
 • Jean Gallet

  4 maanden geleden
  Voetballers laten zweten. Bij fraude pluimen tot op de graat. Wat betreft voetbalbobo's, bestuursleden: hebben meestal ook een activiteit als zelfstandige, industrieel ,vrij beroep. Hun dossiers moeten extra uitgepluisd worden, ook van hun bedrijf en indien schuldig aan belastingontduiking financieel tot op het merg uitzuigen en zoals in de VS ook een zware gevangenisstraf. De schuldigen moeten figuurlijk hangen.
 • Johnny Vanwesemael

  4 maanden geleden
  en toch zijn er mensen die die sjotters als "helden" zien. 10 miljoen is enorm weinig en een belediging voor de werknemers die 50 % moeten afgeven van een loon dat een peulschil is van dat van sjotters. Het ergste is dat die gewone werknemers ook nog eens een serieus beroep doen en sjotters enkel voor brood en spelen zorgen. Maar er zal wel weer niks van komen, populistische praat, ja.
 1. Sportadvocaat Sebastien Ledure licht de gevolgen van Operatie ‘Propere Handen’ door: “De gedragswijziging is al aan de gang”
  PREMIUM
  Propere Handen

  Sportadvo­caat Sebastien Ledure licht de gevolgen van Operatie ‘Propere Handen’ door: “De gedragswij­zi­ging is al aan de gang”

  Moeten we nog verbaasd zijn over alles wat nu bovenkomt in Operatie ‘Propere Handen’? Wat zijn de gevolgen voor de betrokkenen, die vaak nog actief zijn in hoge functies in het voetbal? En hoe zit het met de reputatieschade? Wij vroegen het aan sportadvocaat Sebastien Ledure van het internationale sportadvocatenkantoor Cresta, die - voor de goeie orde - geen van de betrokkenen in dit dossier vertegenwoordigt.
 2. Ook Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert doorverwezen in Propere Handen: posterboys van het moderne voetbal, maar volgens parket toch niet vies van zwart geld
  PREMIUM

  Ook Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert doorverwe­zen in Propere Handen: posterboys van het moderne voetbal, maar volgens parket toch niet vies van zwart geld

  56 personen en één vennootschap, zoveel namen wilt het parket voor het gerecht slepen. Van Bart Verhaeghe over Patrick Janssens tot Mehdi Bayat: bijna alle (voormalige) leiders van de grote voetbalclubs en de Belgische voetbalbond zullen zich voor het voetbalschandaal mogen verantwoorden in de Kamer van inbeschuldigingstelling. Ze worden verdacht van valsheid in geschrifte.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. De socialist die verdacht wordt van ondertekening van valse facturen voor half miljoen euro: ook oud-Antwerps burgemeester Patrick Janssens (65) in vizier van parket in Propere Handen
  PREMIUM

  De socialist die verdacht wordt van onderteke­ning van valse facturen voor half miljoen euro: ook oud-Ant­werps burgemees­ter Patrick Janssens (65) in vizier van parket in Propere Handen

  Ook Patrick Janssens (65) zal zich binnenkort voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) mogen verantwoorden voor valsheid in geschrifte. Als voormalig CEO van KRC Genk zou hij valse scoutingfacturen ondertekend hebben om trainer Peter Maes in het zwart te betalen. Of hoe het toch fout kon lopen met de man die ooit drie grote organisaties leidde: een politieke partij, de grootste stad van Vlaanderen en KRC Genk.