BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Fiscus vordert 11,1 miljoen euro extra aan belastingen in voetbalwereld

Belgisch voetbalDe fiscus bijt zich vast in het voetbal. Clubs, spelers en makelaars moeten na onderzoek van de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) 11,1 miljoen euro extra belastingen betalen. Het fiscaal onderzoek, dat vooral gericht is op makelaars, is nog niet helemaal afgerond, het bedrag zal wellicht nog oplopen.

21 reacties

 • Piet Mastur

  1 jaar geleden
  Is dat alles? Een peulschilletje voor die clubs.
 • Robby van Ballaert

  1 jaar geleden
  En als ze nu de lijn nog doortrekken naar de grote concerns zoals Electrabel en dergelijke is de corona crisis van de baan.
 • Karel Van Beeck

  1 jaar geleden
  Maar 11 miljoen € ?
 • ANDRE AERTS

  1 jaar geleden
  11 miljoen? Dat is peulschil! Wat geven die clubs uit aan aankoop van spelers? En dat ze eens sociale bijdragen betalen zoals een werknemer wordt belast op zijn loon ipv. sociale lasten te maar moeten te betalen zoals het laagste inkomen.
 • Jan Baroen

  1 jaar geleden
  Een eerste stap in de goeie richting, nu de voetballers nog en belasten zoals iedere werknemer op de werkelijk verdiende inkomsten en niet op een belachelijk forfait. Voor de fanatiekers, dit heeft niets met afgunst te maken enkel met het feit dat toch iedereen gelijk voor de wet is. Voor mijn part mogen parlementairen ook op hun inkomsten belast worden en niet op slechts een fractie daarvan zoals het nu is. Eendracht maakt macht, we moeten ook eendrachtig in het betalen van belastingen zijn.
 1. KVO niet te spreken over vermeende scheldtirade assistent-ref: “Als wedstrijdleiding een hoofdrol speelt, zijn we fout bezig”
  Voetbal Jupiler Pro League

  KVO niet te spreken over vermeende scheldtira­de assistent-ref: “Als wedstrijd­lei­ding een hoofdrol speelt, zijn we fout bezig”

  Niet alleen de pijnlijke nederlaag in de slotfase ligt KV Oostende zwaar op de maag. Blijkbaar zou de lijnrechter in de daarna ontstane tumult scheldwoorden naar twee KVO-spelers hebben geslingerd. “Arbiters vragen én krijgen al vijftien jaar respect van mij. Waarom ik dan ‘Hou uw bakkes’ krijgt te horen, gaat het mij te ver”, reageert Brecht Capon.