Gianni Infantino.
Volledig scherm
Gianni Infantino. © ANP / EPA

FIFA-voorzitter Infantino geeft uitleg bij vervroeging WK voetbal: “Kwestie van respect voor geschiedenis van het voetbal”

WK voetbalHet WK voetbal begint niet zoals oorspronkelijk gepland op 21, maar op 20 november. Zo kan gastland Qatar de openingsmatch spelen. En op die manier kan er meteen ook een officiële openingsceremonie plaatsvinden in aanloop naar die match. “Uit respect voor de geschiedenis van het voetbal”, aldus FIFA-voorzitter Gianni Infantino. “Het is een eer voor heel Qatar en Ecuador om die wedstrijd te mogen spelen, denk ik.”

9 reacties

 • Bert Van Geffen

  3 maanden geleden
  Moest hij respect hebben voor de geschiedenis van het voetbal, zou hij nooit toelaten dat er in de 'zandbak' een toernooi georganiseerd zou worden. Het enige respect dat hij heeft met deze vervroeging is dat hij sneller aan de centen kan zitten.
 • jozef van riel

  3 maanden geleden
  Geschiedenis van het voetbal? Vroeger begon de regerende/aftredende wereldkampioen het WK!
 • Jens Adriaensen

  4 maanden geleden
  Hoelaat is de openingsmatch
 • Rudi Willems

  4 maanden geleden
  Hoeveel €€€ heeft Quatar dit gekost aan de FIFA ?
 • jan boden

  4 maanden geleden
  Qatar tegen Ecuador, daar gaan we eens goed voor zitten.
 1. HELP ROBERTO. Keuzes Martínez meer dan ooit onder vuur: wie zou jij opstellen voor ‘do-or-die-match’ tegen Kroatië?
  122

  HELP ROBERTO. Keuzes Martínez meer dan ooit onder vuur: wie zou jij opstellen voor ‘do-or-die-match’ tegen Kroatië?

  Druk op de ketel voor de Rode Duivels: er moet morgen gewonnen wonnen tegen Kroatië op het WK voetbal. Nu de keuzes van bondscoach Roberto Martínez onder vuur liggen, is het meer dan ooit het moment om jóuw favoriete basiself te kiezen. Amadou Onana zal er alvast niet bij zijn, hij is geschorst. Wie moet starten in de ‘do-or-die-wedstrijd’? Log hieronder gratis in en kies!