Gianni Infantino.
Volledig scherm
Gianni Infantino. © ANP / EPA

FIFA-voorzitter Infantino geeft uitleg bij vervroeging WK voetbal: “Kwestie van respect voor geschiedenis van het voetbal”

WK voetbalHet WK voetbal begint niet zoals oorspronkelijk gepland op 21, maar op 20 november. Zo kan gastland Qatar de openingsmatch spelen. En op die manier kan er meteen ook een officiële openingsceremonie plaatsvinden in aanloop naar die match. “Uit respect voor de geschiedenis van het voetbal”, aldus FIFA-voorzitter Gianni Infantino. “Het is een eer voor heel Qatar en Ecuador om die wedstrijd te mogen spelen, denk ik.”

9 reacties

 • Bert Van Geffen

  1 maand geleden
  Moest hij respect hebben voor de geschiedenis van het voetbal, zou hij nooit toelaten dat er in de 'zandbak' een toernooi georganiseerd zou worden. Het enige respect dat hij heeft met deze vervroeging is dat hij sneller aan de centen kan zitten.
 • jozef van riel

  1 maand geleden
  Geschiedenis van het voetbal? Vroeger begon de regerende/aftredende wereldkampioen het WK!
 • Jens Adriaensen

  2 maanden geleden
  Hoelaat is de openingsmatch
 • Rudi Willems

  2 maanden geleden
  Hoeveel €€€ heeft Quatar dit gekost aan de FIFA ?
 • jan boden

  2 maanden geleden
  Qatar tegen Ecuador, daar gaan we eens goed voor zitten.
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  3

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.