Gianni Infantino.
Volledig scherm
Gianni Infantino. © ANP / EPA

FIFA-voorzitter Infantino geeft uitleg bij vervroeging WK voetbal: “Kwestie van respect voor geschiedenis van het voetbal”

WK voetbalHet WK voetbal begint niet zoals oorspronkelijk gepland op 21, maar op 20 november. Zo kan gastland Qatar de openingsmatch spelen. En op die manier kan er meteen ook een officiële openingsceremonie plaatsvinden in aanloop naar die match. “Uit respect voor de geschiedenis van het voetbal”, aldus FIFA-voorzitter Gianni Infantino. “Het is een eer voor heel Qatar en Ecuador om die wedstrijd te mogen spelen, denk ik.”

9 reacties

 • Bert Van Geffen

  1 maand geleden
  Moest hij respect hebben voor de geschiedenis van het voetbal, zou hij nooit toelaten dat er in de 'zandbak' een toernooi georganiseerd zou worden. Het enige respect dat hij heeft met deze vervroeging is dat hij sneller aan de centen kan zitten.
 • jozef van riel

  1 maand geleden
  Geschiedenis van het voetbal? Vroeger begon de regerende/aftredende wereldkampioen het WK!
 • Jens Adriaensen

  2 maanden geleden
  Hoelaat is de openingsmatch
 • Rudi Willems

  2 maanden geleden
  Hoeveel €€€ heeft Quatar dit gekost aan de FIFA ?
 • jan boden

  2 maanden geleden
  Qatar tegen Ecuador, daar gaan we eens goed voor zitten.
 1. Voetballers Iran steunen demonstranten en vrouwen met protest tijdens duel met Senegal
  Buitenlands voetbal
  3

  Voetbal­lers Iran steunen demonstran­ten en vrouwen met protest tijdens duel met Senegal

  De voetballers van de nationale ploeg van Iran hebben voorafgaand aan de oefeninterland tegen Senegal geprotesteerd tegen het geweld in hun land. De spelers kwamen in Oostenrijk het veld op in volledig zwarte jassen over hun wedstrijdshirt, zodat het logo van de nationale bond niet te zien was tijdens het volkslied. De voetballers lieten zo hun onvrede blijken over de vaak harde manier waarop de religieuze politie in Iran optreedt tegen demonstraties in het land.