Favre en Kompany.
Volledig scherm
Favre en Kompany. © DPA/Belga

Favre wordt dan toch geen coach van Borussia Mönchengladbach, piste-Kompany weer een optie?

VoetbalPlottwist in Mönchengladbach. Lucien Favre zou er dan toch niet de nieuwe trainer worden - daar gingen ze in Duitsland nochtans van uit. Die Fohlen willen nog altijd graag een ervaren T1 aantrekken, maar ook Vincent Kompany stond op de lijst in het Borussia-Park. Wordt de ex-Rode Duivel weer een optie?

13 reacties

 • Jan Daems

  1 maand geleden
  Als voetballer kon hij zijn kwaliteiten als de beste etaleren en dat leverde hem enorm veel ontzag op. Dat de verwachtingen in hem als coach niet realistisch en veel te hoog gegrepen waren is ook duidelijk naar buiten gekomen. Blijkbaar hebben ze dat bij Burnley en nu ook al Mönchengladbach nog niet door.Het zou hen wel eens zuur kunnen opbreken denk ik dan.
 • Peter Debrouwer

  1 maand geleden
  Zijn "go go go", de enigste kennis van het trainerschap, zullen ze in Duitsland ook wel verstaan !
 • Jean Gallet

  1 maand geleden
  In Duitsland moet een trainer ook een diploma hebben.
 • Roger Williams

  1 maand geleden
  Die houdt het met zijn zeer beperkte tactische bagage geen half jaar vol bij Burnley.
 • Marc Chabert

  1 maand geleden
  respect voor Kompany als speler; prachtige loopbaan bij anderlecht,, city en de rode duivels Als coach van RSCA schoot hij echter te kort . niemand heeft zoveel kansen gekregen als hij. jammer dat Hein bij Gent blijft want hij is een topcoach maar Mazzu heeft bewezen dat hij het beste uit een groep kan halen
 1. ANALYSE. Waarom de wegen van Vincent Kompany en Anderlecht na drie jaar scheiden (en dat geen echte verrassing is)
  PREMIUM
  Anderlecht

  ANALYSE. Waarom de wegen van Vincent Kompany en Anderlecht na drie jaar scheiden (en dat geen echte verrassing is)

  Geen harde woorden, wel een duidelijk verschil in visie tussen bestuur en trainer. Onze Anderlecht-watcher benoemt de redenen waarom er na drie jaar een einde komt aan de samenwerking tussen Vincent Kompany en RSCA. Dat het bestuur maar raar opkeek na Kompany’s uitspraak over ‘zijn snotapen’. “En ook zijn positieve manier van communiceren zat de top van paars-wit dwars.” Een inzicht op de breuklijnen tussen coach en bestuur.