Wouter Vandenhaute (59), voorzitter van voetbalclub RSC Anderlecht. “Laat ons volgend jaar een globale regeling treffen over én de RSZ én de bedrijfsvoorheffing én de maatschappelijke rol van het voetbal.”
Volledig scherm
PREMIUM
Wouter Vandenhaute (59), voorzitter van voetbalclub RSC Anderlecht. “Laat ons volgend jaar een globale regeling treffen over én de RSZ én de bedrijfsvoorheffing én de maatschappelijke rol van het voetbal.” © Photonews

EXCLUSIEF INTERVIEW. Wouter Vandenhaute spreekt één keer over de taxshift in de sport: “Weet je wat er zal gebeuren? Het ómgekeerde van wat minister Van Peteghem wil bereiken”

“De overheid begeeft zich op glad ijs, met maatregelen die ook de doodsteek voor het Belgisch voetbal zijn.” Wouter Vandenhaute (59) reageert fel, want nieuwe fiscale regels in het voetbal dreigen de clubs miljoenen te kosten - uitgerekend nu, na twee jaar corona. “Iedereen in het voetbal bloedt. En welk cadeau krijgen wij in België? 43 miljoen euro op te hoesten.” Daarom moet het de voorzitter van Anderlecht van het hart, één keer, zonder handrem op: “Laat ons volgend jaar een globale regeling treffen over én de RSZ én de bedrijfsvoorheffing én de maatschappelijke rol van het voetbal.”

151 reacties

 • J. VAN SCHUERBEECK

  8 maanden geleden
  Er zullen heel wat bestuurders van grote voetbalploegen pakken boter op hun hoofd hebben. Voetbal is allang geen sport meer maar een gelegaliseerde mensen handel waar veel geld mee gemoeid is en sommigen goed hun zakken vullen.
 • Ludwig De Witte-Steen

  1 jaar geleden
  Als de voetbalclubs het nu nog niet begrepen hebben...
 • Greta Jacobs

  1 jaar geleden
  Echte topsporters zoals een Derwael en co, pakken geen miljoenen en gaan werken zoals iedereen na hun sportcarrière. En de belastingbetaler dient niet te betalen om de hooligans uiteen te houden.
 • Freddy Troch

  1 jaar geleden
  Voetbalclubs plegen al jaren sociale en fiscale fraude, blijkt uit een gerechtelijk onderzoek (propere handen). En dan zouden we nog medelijden moeten hebben met deze louter commerciële NV's, en belastingsvoordelen moeten toekennen... Hoe leg je zoiets uit aan de gewone, hardwerkende mens die zich blauw betaalt aan belastingen?
 • Johny Dierickx

  1 jaar geleden
  Wouter, zo te zien kun je op geen steun rekenen van de bevolking, trek uw conclusies.