“Equal pay moet ook in België op agenda komen. De Flames mogen fanatieker zijn”: onze HLN SPORTCAST over vrouwenvoetbal

HLN SportcastJustine Vanhaevermaet (speelster bij het Noorse Lillestrom), Thomas De Jonghe (haar partner en physio bij Club Brugge), Dirk Deferme (vrouwenvoetbal-watcher en commentator Red Flames) en Maarten Breckx (moderator, VTM-Nieuws) hebben het in deze zesde HLN Sportcast over voetballen in het buitenland, het niveau in België en van de Red Flames, voetballen in en tegen Noorwegen (vanavond om 18u), professionaliseren en equal pay. 

19 reacties

 • Walter Decock

  2 weken geleden
  Als we eens beginnen met de mannen gevoelig minder te betalen, dan komt er geld vrij om de dames opslag te geven. Gelijk loon voor gelijk werk betekend wel even lang spelen en niet evenveel willen verdienen voor aardig wat minder werk. Dat zien we in het tennis waar de dames voor 2 gewonnen sets, dus maximaal 3, evenveel willen krijgen als de heren voor 3 gewonnen, dus maximaal 5. Dat is pas discriminatie!
 • thierry sieben

  2 weken geleden
  Wie buiten familieleden en close vrienden kijken daar nu naar, ik ben 61 en kan nog altijd mee met dat niveau, ik vind het bij momenten zelfs lachwekkend.
 • Kurt Neyens

  2 weken geleden
  Er moet respect zijn voor iedere sporter op ieders niveau. Maar gewoon gelijk betalen zoals de mannen, dat geloven ze toch zelf niet? Is gewoon kwestie van vraag en aanbod... Wel spijtig als je als topsporter net niet kan leven van je sport en er nog een job bij moet houden. Zolang dat blijft bestaan, overstijg je het amateur niveau niet natuurlijk.
 • Kurt Lambrecht

  2 weken geleden
  Met alle respect er valt gewoon niet naar te zien... de wereldkampioen heeft tegen eennploegsken van 15 jarigen verloren ...Als ze hetzelfde brengen mogen ze van mij hetzelfde verdienen
 • Jef Salgado

  2 weken geleden
  We gaan het damesvoetbal toch niet vergelijken met de mannen ? In geen enkele 4e provinciale halen die profploegen van de dames een punt. In het tennis is al genoeg onrecht door hen evenveel te betalen voor veel minder werk. Een schande.
 1. VTM-journalist Jarno Bertho: "Roep om BeNeLiga wordt luider"
  Play
  Voetbal

  VTM-journalist Jarno Bertho: "Roep om BeNeLiga wordt luider"

 2. Onze man over de Super League: “Ik vrees dat iedereen mee zal moeten in dit project”
  Play
  Voetbal

  Onze man over de Super League: “Ik vrees dat iedereen mee zal moeten in dit project”

  19 april