Het clublogo van Forest Green Rovers, officieel de groenste voetbalclub ter wereld.
Volledig scherm
PREMIUM
Het clublogo van Forest Green Rovers, officieel de groenste voetbalclub ter wereld. © Photo News

Elektrische spelersbus, shirts van bamboe en veggieburgers in houten stadion: ‘groenste’ voetbalploeg ter wereld promoveert

De Engelse derde klasse heeft er volgend seizoen een opvallende nieuwkomer bij. Met spelers die een veganistisch dieet volgen, op een elektrische bus naar uitmatchen rijden en shirts van bamboe dragen is Forest Green Rovers de ‘groenste’ voetbalploeg ter wereld. Zelfs de supporters moeten volgen: aan het (binnenkort houten) stadion worden alleen veggieburgers verkocht. Ploegeigenaar Dale Vince is dan ook een overtuigde ecologist en bezit een groenestroombedrijf.

10 reacties

 • André Van der Poorten

  5 maanden geleden
  En het gras ? Maai Mei niet .En enkel spelen als de bijtjes gaan slapen .
 • percy colman

  5 maanden geleden
  Een houten stadion??,hoeveel bomen heeft dat gekost groenen onozelaar.
 • Peter Masscho

  5 maanden geleden
  Een houten stadion... Brandweer zal zijn werk hebben
 • Rita Van Stappen

  5 maanden geleden
  Het gebruik van hout als grondstof is zeker duurzamer dan op dezelfde oppervlakte een stadion oprichten met staal, cement, beton of baksteen: dit vraagt allemaal veel meer energie. Bovendien wordt de in hout opgeslagen co2 op die manier lange tijd vastgehouden. Gebruik van hout als bouwstof , blijft verbonden aan het kappen van bomen maar als hout afkomstig is van ecologisch beheer is dit gebruikt dus pakken ecologischer dan gebruik van hout als brandstof.
 • Freddy Henslegers

  5 maanden geleden
  Gaan ze ook met een houten voetbal spelen?