Een beeld uit Antwerp-Anderlecht eerder dit seizoen.
Volledig scherm
Een beeld uit Antwerp-Anderlecht eerder dit seizoen. © Photo News

Einde competitie líjkt in zicht: UEFA laat voetbal na 30 juni toe, maar enkel Anderlecht, Antwerp en Genk willen dat

VoetbalHet einde lijkt weer wat dichterbij. De UEFA vraagt zijn federaties ‘liefst voor 30 juni’ klaar te zijn met de nationale competities, met een marge tot 3 augustus. Het gros van de Belgische clubs wil evenwel niet spelen ná 30 juni. Aangezien voetbal ervóór niet evident lijkt, is het steeds minder waarschijnlijk dat de Jupiler Pro League nog doorgaat.

59 reacties

 • Mag Ienietje

  11 maanden geleden
  Als dit alles voorbij is hebben mensen nood aan ontspanning, onder andere voetbal is daar een van!
 • Lois Verdonk

  11 maanden geleden
  Met alle respect voor Genk, maar de beste zes ploegen van het land bezetten de zes eerste plaatsen, met Club Brugge terecht als kampioen.
 • Nicolas Van Hoecke

  11 maanden geleden
  @Herman, daar is helemaal niets eerlijk aan om nu te stoppen als je nog PO's hebt en halvering van punten. Ons kapioenschap stopt niet na 30 wedstrijden. Het belangrijkste deel is in die 10 PO wedstrijden.
 • steven heirman

  11 maanden geleden
  mathematisch is niemand zeker van zijn plaats,vandaar opschorten competitie de enige juiste beslissing is!
 • Filip Dudal

  11 maanden geleden
  In de lagere reeksen is het duidelijk genoeg. Zelfde regels toepassen. Einde discussie. Misschien gaat men nu eindelijk beseffen wat een gedrocht ze hebben gecreëerd met de playoffs
 1. De trainersgrap van Schalke dit seizoen: van coach zonder licentie tot trainer die namen eigen spelers vergeet
  Bundesliga

  De trainers­grap van Schalke dit seizoen: van coach zonder licentie tot trainer die namen eigen spelers vergeet

  De eerste trainer van Schalke 04 dit seizoen vloog al na twee speeldagen en een pandoering vanjewelste de deur uit. Daarna kwam er eentje die de spelersgroep maar niet in het gareel kon houden. Dan leken Die Köningsblauen eindelijk een goeie gevonden te hebben, maar dan was zijn trainerslicentie na amper twee wedstrijden niet meer geldig. En de laatste, tja, die vergiste zich in de namen van zijn eigen spelers.
 2. Onze chef voetbal ziet dat er drie scenario’s op tafel liggen voor vervolg Belgische competitie: “Het zal vandaag een gekakel worden”
  Play
  Belgisch voetbal

  Onze chef voetbal ziet dat er drie scenario’s op tafel liggen voor vervolg Belgische competitie: “Het zal vandaag een gekakel worden”

  De UEFA bewandelt de piste om de datum waarop de Europese voetbalcompetities moeten afgesloten worden te verlengen tot 3 augustus, al gaat het er nog altijd van uit dat het merendeel kan afsluiten op 30 juni. Waarom die keuze en wat betekent dat voor ons Belgisch voetbal? Onze chef voetbal Stephan Keygnaert legt het haarfijn uit. “Het zal vandaag (donderdag, nvdr) een gekakel worden in de conference call. Er liggen voor onze Belgische competitie drie scenario’s op tafel: doorgaan tot 3 augustus, meteen stoppen of een ‘compromis à la Belge’.”
 1. Honkballer overwint kanker en krijgt emotioneel onthaal op het veld
  Play

  Honkballer overwint kanker en krijgt emotioneel onthaal op het veld

 2. Mads Pedersen: "Stuyven leverde schitterend werk in de slotkilometer"
  Play
  Wielrennen

  Mads Pedersen: "Stuyven leverde schitte­rend werk in de slotkilome­ter"